Gå til hovedindhold
Pampasgræs
Foto: Istockphoto
Artikel for medlemmer

Pampasgræs har plantepower

Der er noget meget udansk over pampasgræs. Når havens øvrige planter er ved at pakke sammen for i år, træder pampasgræsserne for alvor i karakter. Med deres store, hvide strudsefjer står de og vinker: se på mig!
Frank Kirkegaard Hansen - 
05. november 2009

Som navnet antyder stammer pampasgræsserne fra Sydamerika, hvor de bl.a. stortrives på den store, åbne argentinske græssteppe, pampassen. Det fortæller samtidig lidt om de foretrukne vækstforhold. En varm og solrig vokseplads med en god, veldrænet jord.

Herhjemme er de på deres nordgrænse og kræver en rimelig god sommer for at komme i blomst sidst på sæsonen. De seneste år har de dog blomstret fint de fleste steder.

De bryder sig...

Vil du gerne læse med?

Denne artikel er lavet til medlemmer af Haveselskabet

Bliv medlem og få Danmarks bedste havemagasin 5 eller 10 gange om året samt adgang til spændende artikler her på hjemmesiden.
Annonce

Kom med til Cph Garden 2022

Fra den 30. juni til 3. juli bliver du igen inviteret til Danmarks største haveshow: Haveselskabets Cph Garden i Ballerup. 4 dage med over 100 forskellige foredrag, 8 unikke showhaver designet af udvalgte havedesignere til lejligheden, haveoplevelser, skønne stande og meget mere. Når billetten er købt, er der gratis adgang til alle foredrag.