Gå til hovedindhold
Pindsvin
Artikel - Havetips

Pas på dyrene, når du tænder bål

Pindsvin og andre dyr gemmer sig gerne i gamle gren- og kvasbunker, så pas på, når du tænder bål til sankthans.
Max Jørgensen - 
12. juni 2007

Så er der ikke langt til midsommer og dermed den årlige afbrænding af sankthansbål. Det er en hyggelig tradition og en god lejlighed til at få brændt grene og andet tørt haveaffald af.

Men husk, at grenbunkerne bliver flittigt benyttet som opholdssted for mus, pindsvin og andre små dyr. De risikerer at blive slemt forbrændte og i værste fald dø, hvis deres "hjem" pludselig antændes.

Opbyg bålet et par dage før sankthans

Det er ikke altid nok at undersøge bunken og lave støj for at få dyrene til at forsvinde, inden bålet bliver tændt. Tværtimod kan det få dyrene til at gemme sig ekstra godt.

Det bedste er at vente med at opbygge bålet, indtil et par dage før Sankthansaften, fordi dyrene så ikke kan nå at etablere sig. Har du haft bunken liggende et stykke tid, er det en god ide at flytte den til et andet sted i haven.

Hvis det ikke kan lade sig gøre, må du undersøge bunken ekstra grundigt, rode godt op i grenene og jage dyrene væk, så du er sikker på, at de ikke kommer til skade.

God sankthansaften!

Giv HAVEN som julegave

Forkæl én, du holder af med magasinet HAVEN + et medlemskab af Haveselskabet. Giv 5 numre af HAVEN for 345 kr. eller 10 numre for 630 kr.