Gå til hovedindhold
Perlebælg
Perlebælg. Foto: Aksel H. Sørensen
Artikel for alle

Perlebælg

Perlebælg er en sjælden guldperle i haven, som blomstrer i maj/juni.
Aksel H. Sørensen - 
28. maj 2009

Perlebælg, Coronilla emerus ’Guldperle’, er en fin lille busk, som umiddelbart minder om en gyvel. Perlebælg stammer fra Sydeuropa og er ikke særlig kendt i danske haver. 

Planten er en fingrenet, løvfældende, let busk på omkring en meters højde og bredde. Den hører til ærteblomstfamilien og blomstrer i maj-juni. Af og til kommer en mindre genblomstring senere.

Frugterne er tynde bælge på tre-fem cm’s længde. Bladene er blågrønne og finnede med 7-9 småblade. De er gullige efteråragtige, inden de falder af ret sent.

Sorten ’Guldperle’ er hårdfør nok til at klare sig i de milde egne af Danmark, og med de seneste års milde vintre, vil den også klare sig fint i resten af landet. Man skal dog være forberedt på, at den kan fryse tilbage i en hård vinter. Men den vokser op igen fra bunden det følgende år. Nedfrysning eller hård beskæring, reducerer blomstermængden det følgende år.

 

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.