Gå til hovedindhold
Enebær
Enebær 'Blue Alps'. Foto: Aksel H. Sørensen
Artikel - Havetips

Plant nåletræer i september

September er en god periode at plante nåletræer i. Så kan de nå at få godt gang i rødderne, inden vinteren banker på.
Aksel H. Sørensen - 
12. august 2009

De fleste steder i landet, er jorden fugtig nu. Alligevel er det klogt at vande i hullet, når du planter. Får vi en varm tør periode i løbet af efteråret, er det godt med endnu en tår vand til nyplantede nåletræer, især hvis de skal gro i let, sandet jord.

Nåletræer er det grønne indslag i haven om vinteren, og de er meget fuglevenlige. Mange småfugle bygger rede i nåletræerne, og de er gode som skjulested, når der er rovfugle i nærheden.

Nåletræer i nutidens haver behøver ikke være store gran og fyr, som tit ses i gamle haver, hvor er meget dominerende. Der er mange sorter af cypresser, enebær, taks og tuja som vokser langsomt og dermed passer i de mindre haver.

Placer nåletræerne i haven, så de kan ses indefra om vinteren. Bare et par enkelte nåletræer de rigtige steder, giver haven farve og indhold i den bladløse tid.

Enebær skal stå i sol. Cypresser og tuja trives bedst i sol men tåler også let skygge. Taks kan vokse både i sol og skygge.

Giv dig selv en romantisk gave

Stort tema om romantiske haver. Forkæl dig selv med magasinet HAVEN og få et par rosenhandsker og en håndcreme med som ekstra gave.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet
Tilbage til alle afdelinger

Vælg afdeling eller kreds