Gå til hovedindhold
Enebær
Enebær 'Blue Alps'. Foto: Aksel H. Sørensen
Artikel - Havetips

Plant nåletræer i september

September er en god periode at plante nåletræer i. Så kan de nå at få godt gang i rødderne, inden vinteren banker på.
Aksel H. Sørensen - 
12. august 2009

De fleste steder i landet, er jorden fugtig nu. Alligevel er det klogt at vande i hullet, når du planter. Får vi en varm tør periode i løbet af efteråret, er det godt med endnu en tår vand til nyplantede nåletræer, især hvis de skal gro i let, sandet jord.

Nåletræer er det grønne indslag i haven om vinteren, og de er meget fuglevenlige. Mange småfugle bygger rede i nåletræerne, og de er gode som skjulested, når der er rovfugle i nærheden.

Nåletræer i nutidens haver behøver ikke være store gran og fyr, som tit ses i gamle haver, hvor er meget dominerende. Der er mange sorter af cypresser, enebær, taks og tuja som vokser langsomt og dermed passer i de mindre haver.

Placer nåletræerne i haven, så de kan ses indefra om vinteren. Bare et par enkelte nåletræer de rigtige steder, giver haven farve og indhold i den bladløse tid.

Enebær skal stå i sol. Cypresser og tuja trives bedst i sol men tåler også let skygge. Taks kan vokse både i sol og skygge.

Få magasinet HAVEN

Vi skyder det nye haveår i gang med stort tema om havedesign, der virker, og en reportage fra en vidunderlig have med 300 georginesorter. Lær at pode syren, få en guide til at dyrke peberfrugt, et beddesign til et skønt staudebed i grus - og meget mere.