fbpx Plant sommerblomster i kurve og kasser | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Pelargonier i kasse.
Pelargonier i kasse. Foto: Laila Sølager
Artikel for alle

Plant sommerblomster i kurve og kasser

Hvis du gerne vil nyde synet af kurve og kasser med sommerblomster i fuldt flor, er det en god idé at fore den, så jorden ikke tørre for hurtigt ud.
Laila Sølager - 
03. juni 2008

Der er en vis charme ved tilplantede kurve og kasser. De har patina og bliver kun kønnere i løbet af sommeren. Men hverken kurve eller kasser er skabt til at rumme planter, der vokser i jord. Jorden i kurven tørrer alt for hurtigt ud, og selve kurven rådner også væk i løbet af en sommer.

Kasser er enten for tætte eller for luftige. Hvis du gerne vil have det smukke syn af flettet naturmateriale, patineret træ og sommerblomster i fuldt flor, gælder det om at fore kurven eller kassen, så der ikke er åbent ind til pottejorden.

Brug et stykke mørk plast på indersiden, mens bunden dækkes med et stykke gennemtrængeligt fiberdug. Stik lidt huller i fiberdugen for en sikkerheds skyld, så overskydende vand hurtigt kan trænge ud.

Bruger du en dyb øl- eller sodavandskasse, er det bedst at dække de nederste 20-30 cm med leca, så der bliver 30-40 cm jord at plante i. På den måde er der stadig luft i bunden i stedet for en hårdt sammenpresset pottemuld, når rødderne når dertil.

Alle mulige sommerblomster kan trives i kurve og kasser, når blot jorden ikke tørrer for hurtigt eller for langsomt ud, og drænet er i orden.

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.