Gå til hovedindhold
Artikel - Cph Garden

Pressemeddelelse: Cph Garden - en hyldest til haveglæden

Haveselskabet præsenterer i samarbejde med Silvan: Cph Garden i Valbyparken 21.-25. juni. Det bliver en udstiling med alt, hvad haveentusiaster kan drømme om.
25. januar 2017

Fra showhaver, udstillingshaver  med de nyeste havetendenser til arbejdende værksteder og foredrag af førende haveeksperter fra ind- og udland. Haveglæden er i fokus, når Haveselskabet fra den 21. til 25. juni 2017 inviterer haveentusiaster fra ind- og udland med til Danmarks første, store professionelle haveudstilling, Cph Garden.

Med et bugnende program med otte store showhaver, 12 mindre udstillingshaver, mere end 150 udstillere og en lang række arbejdende værksteder og foredrag kan både fagfolk og haveentusiaster opleve det ypperste inden for nordisk havetradition.

Billetter kan købes her

CPH Garden logo

CPH Garden er inspireret af de store engelske blomstershows blandt andet RHS Chelsea Flowershow og RHS Hampton Court Flowershow, og Haveselskabet mærker allerede stor interesse fra både ind- og udland. 

"Danmark er kendt i udlandet for design, arkitektur og mad - gennem de seneste år har vi huset nogle af verdens bedste restauranter. Nu er det på tide, at vi også viser den smukke, nordiske havetradition frem", fortæller direktør i Haveselskabet, Charlotte Garby.

"Her i Haveselskabet er vi i mange år blevet spurgt, hvorfor vi ikke arrangerer store, flotte blomster og haveudstillinger, som de gør det i England. Og nu kan vi endelig svare: Det gør vi også", fortæller Charlotte Garby.

Som med alle nye tiltag har Cph Garden været længe undervejs. Især for at sikre at konceptet for denne første haveudstilling på dansk grund står helt skarpt, både for udstillere og for publikum, forklarer marketingchef i Haveselskabet, Bente Enert.

"Vi vil lave en haveudstilling, som handler om alt det, der har med havelivet at gøre. Ikke en ny livsstilsudstilling men en udstilling, hvor vi sætter fokus på det, vi er bedst til i Haveselskabet: At dyrke vores haveglæde og passion," forklarer Bente Enert.

Showhaver og udstillingshaver

På Cph Garden kan publikum opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50 m2. Her står blandt andet Signe Wenneberg bag "Den bæredygtige byhave", Dorthe Kvist præsenterer sammen med Gardena "En vild og vidunderlig urban oase". Nina Ewald laver sammen med Birgitte Busch og Louis Poulsen "En have mellem himmel og hav", og havedesigner Nete Højlund viser "Dream a little dream" frem sammen med Juliana Drivhuse. Desuden viser 5 af Haveselskabets arkitekter, hvordan man kan klimatilpasse en spiselig have, Lars Juncker har sammen med Anne Stausholm lavet "New nordic nature" - en have med svømmesø. Lise Bollhorn præsenterer "Den blomstrende have" - og den sidste have er "Seernes drømmehave", der udarbejdes ud fra indput fra TV 2 Fri's seere og udarbejdes i samarbejde med Silvan. 

I de lidt mindre udstillingshaver glæder en række udvalgte haveleverandører sig til at vise nye tendenser fra havelivet frem. 

Arbejdende værksteder og stor showscene

På Cph Gardens showscene vil der under hele udstillingen blive afviklet et omfangsrigt program under kyndig ledelse af vært og konferencier, Annette Heick. 

"Jeg har i mange år besøgt haver i andre lande, da jeg er et rigtigt havemenneske, og det har undret mig, at vi ikke har haft en platform herhjemme, når vi nu interesserer os så meget for haver. Vi byder på nogle af de ypperste designere og arkitekter. Så giver det god mening, at vi nu også vil ind og gøre os bemærkede, når det gælder haver," fortæller Annette Heick. 

På programmet optræder både navne fra ind- og udland, og temaerne vil spænde bredt fra passion for roser over viden om kompost og plantesygdomme til havearkitektur.

Cph Garden præsenterer i løbet af udstillingen også mere end 150 udstillere, som hver især er specialiseret i enkelte dele af havelivet. Lige fra blomsterfrø, frugttræer og løgplanter til orangerier, drivhuse, havekunst, udekøkkener og redskaber til haven.

Program

Publikum allerede nu glæde sig til at bl.a. Hella Joof fra "Hellas Have" og blomstermanden Claus Dalby på Cph Garden. Signe Wenneberg er booket til at holde båltalen til sankthans fredag den 23. juni kl. 21. Dorthe Kvist, Nina Ewald, Camilla Plum og Lars Lund (forfattter til flere bøger om drivhuset), Charles Dowding (UK - No Dig), Annie Guilfoyle (UK - gardendesigner), Stig Lauritsen fra Paradehuset, Signe Voltelen, Lene Tvedegaard (forfatter fra Gartneriet Toftegaard, Maria Ehlert (Byhaver.dk) og mange flere havefolk er en del af det omfattende program. 

Fotografen Stine Heilmann udstiller smukke "Botanic Couture" fotografier, som hun har lavet sammen med blomsterkunstneren Annette von Einem, papirkunstner Marianne Eriksen Scott-Hansen laver en have i papir inde i et drivhus og det samme gør papirkunstner Veronica Hodges. Sidste års elever fra Fashion Design Akademiet præsenterer en nyfortolkning af begrebet havetøj ved et brag af et modeshow med både almindeligt havetøj - og så "Garden Couture". 

Fotografen Ann Malmgren, der har specialiseret sig i at fotografere blomster, afholder daglige "fotowalks" - og hun er også dommer på den amatørfotoudstilling med 100 værker fra haver rundt i verden. 

Haveselskabet er også vært for uddelingen af årets Cph Garden Award. Der er 5 kategorier med hver 5 nominerede, hvor vinderen kåres til et awardshow onsdag den 21. juni. Vinderen kåres af Haveselskabets medlemmer og følgere på facebook. De fem kategorier er årets; havebog, haveredskab, haveblog, grønne profil og haveoplevelse. 

Derudover vil der flere "arbejdende områder" med hvert sit tema f.eks. Spis haven, Drik haven, Dyrk haven, Pryd haven, Anlæg haven og Minihaven.

 Frem mod udstillingens åbning den 21. juni kan man følge med på Haveselskabet.dk/cphgarden, hvor programmet offentliggøres løbende henover foråret. Se tegninger af og læs om tankerne bag de 8 showhaver her, beskrives her: https://haveselskabet.dk/cphgarden/otte-showhaver

Haveselskabet forventer op mod 20.000 deltagere fra både Danmark og udlandet til Cph Garden 2017. 

Praktiske informationer om Cph Garden

Åbningstider

Cph Garden er åben følgende dage:

  • Onsdag 21. juni kl. 14-20 (kun for invitererede og medlemmer af Haveselskabet).
  • Torsdag 22. juni kl. 10-18.
  • Fredag 23. juni kl. 10- 20 (båltale kl. 21 af Signe Wenneberg).
  • Lørdag 24. juni kl. 10-18.
  • Søndag 25. juni kl. 10-18 (fra kl. 16-18/salg af dekorationsplanter m.m.)

Billetter

Billetter til Cph Garden koster 250 kr. En forudbetalt billet vil desuden indeholde en goodiebag til en værdi af 200 kr. - gælder frem til og med 10. maj. 

Haveselskabets medlemmer kommer ind til halv pris, og det samme gør børn under 15 år.

Udstilingens  første dag bliver for fagpublikum, inviterede, haveselskabets medlemmer og presse, mens der er åben for alle fra torsdag til og med søndag. Billetterne sælges via Billetto/cphgarden.

Glæd dig til Cph Garden

Fra 21. til 25. juni inviterer Haveselskabet sammen med Silvan til stort haveshow i Valbyparken. Meld dig ind i Haveselskabet og få billetten til halv pris.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet