Gå til hovedindhold
The High Line i New York. Foto: Wikimedia
The High Line i New York. Foto: Wikimedia
Fra Cph Garden 2019

Program for fredag 21. juni 2019

Det kunne du opleve på Cph Garden fredag 21. juni 2019.
28. april 2019

Cph Garden foregik fra 20. til 23. juni 2019 ved Marbækstien i Ballerup, hver dag fra kl. 10 til 18.

Alle dage kan du opleve

 • 8 showhaver specielt designet og anlagt til Cph Garden 2019. Læs mere her
 • 9 mindre inspirationshaver
 • Classic Go Green-designudstilling af Studio Tine Mouritsen
 • 100 udvalgte salgsstande
 • Botanic Couture-fotoudstilling af Stine Heilmann og Annette von Einem
 • Amatørhavefotoudstilling
 • Trendzone - få styr på de nye havetendenser
 • Sjove og overraskende oplevelser rundt på pladsen
 • Greenfingers - grøn gadesjov fra England - du ved aldrig, hvornår de dukker op.

Program for fredag

Forklaring til brugen af klokkeslet:

 • Et fast klokkeslet fx kl. 14.00 betyder, at en event fx et foredrag starter (cirka) på dette tidspunkt, så det er en god idé at være der til tiden, hvis man ikke vil gå klip af noget.
 • Et tidsrum fx 14.30-16.30 betyder, at aktiviteten fx en workshop finder sted i hele det pågældende tidsrum, og at man kan støde til og være med på et hvilket som helst tidspunkt i tidsrummet.

Klokken 11

11.00: Få succes med drivhusdyrkning
Forfatter Lene Tvedegaards fra Gartneri Toftegaard giver gode råd til dyrkning i drivhuset, fx hvordan du tager bæredygtigheden med ind i drivhuset, tager frø og hvordan man ved, om en sort er stabil. Hun kommer også ind på dyrkning på friland. Sted: Taletelt 2.

11.00: Jordbærsorter til haven
Hortonom Maren Korsgaard fortæller om de gode sorter, og hvordan du får planterne til at lykkes år efter år. Maren Korsgaard er forsker i og rådgiver om økologisk frugtavl og er forfatter til bogen Smagen af jordbær. Sted: Arbejdende værksted.

11.00: Kunsten at fermentere
Fermenteringsnørd Signe Voltelen fortæller om fermenteringens uendelige univers. Bliv klogere på denne gamle tilberedningskunst, smag på vilde sager, og bliv inspireret til egen fermentering. Sted: Køkken.

11.00: Photowalk - Bliv bedre til at fotografere haven 
Tag med den professionelle havefotograf Ann Malmgren fra Blomsterfotografering.dk på "photowalk" rundt på Cph Garden-pladsen, hvor hun fortæller om, hvordan man tager gode havefotos. Mødested: Haveselskabets stand.
Obs.! Tilmelding nødvendig: http://flexbillet.dk/cphgarden/photowalk

11.00-12.30: Workshop: Naturcirkler
Kom og leg. Lad naturens skønhed inspirere dig, og lad roen sænke sig, mens du fordyber dig i blomsternes smukke farver og fascinerende symmetri. I workshoppen kan du sammen med Rikke og Mie fra @naturcirkler eksperimentere med farver og former. Sted: Naturcirkler, stand 26.

11.00-13.00: Spørg Rådgivningen
Rie Birk Lauridsen fra Haveselskabets Rådgivning svarer på spørgsmål om haven. Sted: Haveselskabets stand.

11.00-15.00: Hør om stedsegrønne planter
Arno Weyer fra Diderik Heinje Baumschulen fortæller om stedsegrønne planter. Sted: Ved showhaven "Haveglæder".

11.00-15.00: Mød haveskribenten bag Haveglæder
Mød haveskribent Marianne Bachmann Andersen, der står bag magasinet Haveglæder, til en snak om stort og småt i haven. Sted: Ved showhaven "Haveglæder".

Klokken 12

12.00: Dyrk selv grønt i byen
Hortonom og ph.d. i botanik og plantefysiologi Aiah Noack fra Naturplanteskolen fortæller, hvordan du kan dyrke salat og spinat i vindueskarmen og bønner, kål, blomster og krydderurter på altanen. Sted: Arbejdende værksted.

12.00-14.00: Spørg staudeeksperten
Staudeekspert Hanna Maria Clement fra Haveselskabets Rådgivning svarer på spørgsmål om stauder. Sted: Haveselskabets stand.

12.30-14.30: Tal haveplan med Haveselskabets havearkitekt
Landskabsarkitekt Lise-Lotte Juul Jensen fra Havens arkitekter svarer på spørgsmål om havens indretning og design. Sted: Haveselskabets stand.

12.30: Høst og opbevaring af grøntsager og frugt 
Mange kender Karna Maj som skribent i magasinet Haven og fra hendes virke hos Praktisk Økologi. Hun fortæller om, hvordan du bedst høster oog opbevarer grøntsager og frugt. Sted: Taletelt 2.

12.30: Saft og cocktails på vilde planter og havens bær
Adam Engel vil præsentere de forskellige smagsnuancer, der findes i den danske natur, og bruge dem til at lave saft og cocktails, der kan matche mad lige fra fiskeretter, desserter og endda kødretter. Sted: Køkken.

Klokken 13

13.00: Gardentalk: Mød to af showhavedesignerne
Hør Catrine Hancke fra Fremtidenshaven og Erik Dal fra Skærsommernatsdrøm fortælle om tankerne bag deres showhaver. Sted: Taletelt 1.

13.30: Kom videre med dit drivhus
Drivhusekspert, forfatter og havejournalist Lars Lund giver gode råd til, hvordan du kommer videre med brugen af dit drivhus. Sted: Showscenen.

13.30: Japanske haver - Havetyper og designprincipper
Hør om havetyper og designprincipper i japanske haver. Per Andersen fra Foreningen Japanske Haver har arbejdet med japanske haver siden 2001, bl.a. ved at anlægge sin egen japanske have. Sted: Arbejdende værksted.

Klokken 14

14.00: Hverdagen i Haven i Hune
Landskabsarkitekt Jeppe Urban og Tina Møller fra Staudemarken fortæller om Anne Justs fantastiske have. Sted: Taletelt 1.

14.00: Hvordan undgår vi at sprede skadedyr og sygdomme over landegrænserne?
Den stigende globale handel og rejseaktivitet øger risikoen for at sprede sygdomme og skadedyr over landegrænser. Landbrugsstyrelsen giver råd om, hvordan du kan være med til at sikre sunde planter for dig og din nabo. Sted: Taletelt 2.

14.00: Spis farverne
Plante- og kogekone Camilla Plum fra Fuglebjerggaard spiser sig igennem alle farverne i køkkenhaven. Sted: Køkken.

14.00-16.00: Spørg roseneksperten
Peter Scherg, rosenekspert i Haveselskabets Rådgivning, svarer på spørgsmål om roser. Sted: Haveselskabets stand.

14.30: Få svar på spørgsmål om drivhuset
Drivhusekspert og havejournalist Lars Lund fra Drivhusklubben.dk svarer på spørgsmål om livet i og med drivhus til . Sted: Juliana, stand 60.

14.30: Workshop: Flet et kræmmerhus
Pileværkstedet afholder workshop, hvor du kan lære at flette med pil. Sted: Arbejdende værksted.

14.30: Photowalk - Bliv bedre til at fotografere haven 
Tag med den professionelle havefotograf Ann Malmgren fra Blomsterfotografering.dk på "photowalk" rundt på Cph Garden-pladsen, hvor hun fortæller om, hvordan man tager gode havefotos. Mødested: Haveselskabets stand.
Obs.! Tilmelding nødvendig: http://flexbillet.dk/cphgarden/photowalk

14.30-16.30: Spørg eksperten i anlæg
Anlægsgartner Michael Kragh-Schmidt fra HaveDesign & Anlæg svarer på spørgsmål om anlægsarbejde i haven. Sted: Haveselskabets stand.

Klokken 15

15.00: Gardentalk: Honningbier og vilde bier i Danmark
Formanden for Vilde Bier i Danmark, Jørgen Pedersen, formanden fra Danmarks Biavlerforening, Arne T. Henriksen, og seniorforsker ved Aarhus Universitet Yoko Luise Dupont i en samtale om bierne i Danmark. Guides af moderator og journalist Julie Søgaard. Sted: Showscenen.

15.00: Tivoli - en eventyrlig blomstrende have
Haveskribent Marian Haugaard Steffensen og fotograf Ann Malmgren fortæller med afsæt i deres nye bog om haven i Tivoli. Sted: Taletelt 1

15.00: Fra muddermark til frodig kolonihave
Blogger og kolonihaveejer Bonnie Hall fortæller om forvandlingen af sin kolonihave. Sted: Taletelt 2.

15.00: Dansk-vietnamesiske urter i haven
Hør kogebogsforfatter Anh Lé fortælle, hvordan du kan bruge vietnamesiske urter i køkkenhaven. Sted: Køkken.

15.00-16.30: Workshop: Naturcirkler
Kom og leg. Lad naturens skønhed inspirere dig, og lad roen sænke sig, mens du fordyber dig i blomsternes smukke farver og fascinerende symmetri. I workshoppen kan du sammen med Rikke og Mie fra @naturcirkler eksperimentere med farver og former. Sted: Naturcirkler, stand 26.

15.00-17.00: Spørg drivhuseksperten
Lars Lund, drivhusekspert i Haveselskabets Rådgivning, svarer på spørgsmål om drivhuset. Sted: Haveselskabets stand.

Klokken 16

16.00: Slip haveglæden løs
Forfatter og hortonom Lotte Bjarke fortæller om at slippe den indre haveglæde løs med afsæt i bogen af samme navn. Sted: Taletelt 1.
Efter foredraget er der signering i Haveselskabets telt.

16.00: Byhaver og havebyer gennem 100 år
Historisk fortælling om villahaver og kolonihaver. Etnologerne Helle Ravn og Peter Dragsbo fortæller, hvordan begrebet parcelhushaver opstod. Sted: Taletelt 2.

16.00-17.00: Natur på unaturlige steder
Boe Stallingboe fra Altan Alferne er forfatter til bogen Naturen ind i byen, og han fortæller om sin passion, som er at få så meget natur ind så mange steder som muligt. Han mener, at de mindste uderum har en grøn fremtid. Sted: Arbejdende værksted.

16.00: Bogsignering: Tivoli - en eventyrlig blomstrende have
Haveskribent Marian Haugaard Steffensen og fotograf Ann Malmgren signerer deres bog "Tivoli - en eventyrlig blomstrende have". Sted: Haveselskabets stand.

16.30: The Park in the Sky: High Line i New York (på engelsk)
Andi Pettis har i 10 år været director of Horticulture for High Line. Hun fortæller om Piet Pudolfs tanker om parken - og hvad det har gjort for området, at det er blevet så grønt. High Line er nu på top 10 over seværdigheder i New York. Sted: Showscenen.

Klokken 17

17.00: Gardentalk: Fremtidens have
Trendforsker Louise Byg Kongsholm fra pej gruppen og landskabsarkitekt Signe Moos taler om, hvad haven kommer til at betyde i fremtiden. Sted: Taletelt 1.

17.00: Bogsignering: Slip haveglæden løs
Forfatter og hortonom Lotte Bjarke signerer sin bog "Slip haveglæden løs". Sted: Haveselskabets stand.

Program for de øvrige dage: