Gå til hovedindhold
Foto: Martin Sølyst
Foto: Martin Sølyst
Fra Cph Garden 2019

Program for lørdag 22. juni 2019

Det kunne du opleve på Cph Garden lørdag 22. juni 2019.
28. april 2019

Cph Garden foregik fra 20. til 23. juni 2019 ved Marbækstien i Ballerup.

Alle dage kan du opleve

 • 8 showhaver specielt designet og anlagt til Cph Garden 2019. Læs mere her
 • 9 mindre inspirationshaver
 • Classic Go Green-designudstilling af Studio Tine Mouritsen
 • 100 udvalgte salgsstande
 • Botanic Couture-fotoudstilling af Stine Heilmann og Annette von Einem
 • Amatørhavefotoudstilling
 • Trendzone - få styr på de nye havetendenser
 • Sjove og overraskende oplevelser rundt på pladsen
 • Greenfingers - grøn gadesjov fra England - du ved aldrig, hvornår de dukker op.

Program for lørdag

Forklaring til brugen af klokkeslet:

 • Et fast klokkeslet fx kl. 14.00 betyder, at en event fx et foredrag starter (cirka) på dette tidspunkt, så det er en god idé at være der til tiden, hvis man ikke vil gå klip af noget.
 • Et tidsrum fx 14.30-16.30 betyder, at aktiviteten fx en workshop finder sted i hele det pågældende tidsrum, og at man kan støde til og være med på et hvilket som helst tidspunkt i tidsrummet.

Klokken 10

10.00-18.00: Roser og dekorationer
Aase og Ole Hviid har 40 års erfaring med roser fra Hviid Planteskole (nu lukket). Aase demonstrerer roser på mange måder. I fine kranse, buketter og meget andet. 
Ole svarer på spørgsmål om roser i al deres herlighed. Sted: Haveselskabets stand.

Klokken 11

11.00: Små haver - Store drømme 
Hør Claus Dalby fortælle om sin nye bog Små haver - Store drømme. Sted: Showscenen.

11.00: Havebassin og dyreliv
Spørg til og hør om gode erfaringer med vand i haven hos Mikkel Bangsmand, der er ophavsmand til Facebok-gruppen "Havedamme i Danmark", der p.t. har over 4.000 følgere. Sted: Taletelt 1.

11.00: Beskæring og sortsvalg af æbletræer
Charlotte Riis fra Pometet giver en introduktion til grundprincipperne inden for beskæring af de almindeligste frugttræer. Sted: Taletelt 2.

11.00: Dyrk og spis mikrogrønt
Workshop med hortonom og ph.d. Helle Haugaard fra Tiny Gardens, som viser, hvordan man nemt og hygiejnisk kan dyrke mikrogrønt. Sted: Arbejdende værksted.

11.00: Kunsten at fermentere 
Fermenteringens univers er uendeligt - bliv klogere på denne gamle tilberedningskunst, smag på vilde sager, og bliv inspireret til egen fermentering. Afholdes af fermenteringsnørd Signe Voltelen. Sted: Køkken.

11.00: Photowalk - Bliv bedre til at fotografere haven 
Tag med den professionelle havefotograf Ann Malmgren fra Blomsterfotografering.dk på "photowalk" rundt på Cph Garden-pladsen, hvor hun fortæller om, hvordan man tager gode havefotos. Mødested: Haveselskabets stand.
Obs.! Tilmelding nødvendig: http://flexbillet.dk/cphgarden/photowalk

11.00-12.30: Workshop: Naturcirkler
Kom og leg. Lad naturens skønhed inspirere dig, og lad roen sænke sig, mens du fordyber dig i blomsternes smukke farver og fascinerende symmetri. I workshoppen kan du sammen med Rikke og Mie fra @naturcirkler eksperimentere med farver og former. Sted: Naturcirkler, stand 26.

11.00-13.00: Spørg Rådgivningen
Rie Birk Lauridsen fra Haveselskabets Rådgivning svarer på spørgsmål om haven. Sted: Haveselskabets stand.

11.00-15.00: Hør om stauder
Bodil Hennecke fra Hennecke Stauder fortæller om stauder. Sted: Ved showhaven "Haveglæder".

11.00-15.00: Mød haveskribenten bag Haveglæder
Mød haveskribent Marianne Bachmann Andersen, der står bag magasinet Haveglæder, til en snak om stort og småt i haven. Sted: Ved showhaven "Haveglæder".

11.30: Bergs Fairytale Garden
Bergs Fairytale Garden fortæller om selvforsyning og den designede køkkenhave. Hør, hvad selvforsyning og livet på landet har betydet for Janus Bergs helbred. Bliv inspireret af Kåre og Janus’ fantasifulde og smukke køkkenhaven, og hør om idéerne bag indretning af drivhushaven. Sted: Juliana, stand 60.

Klokken 12

12.00: Kom videre med dit drivhus
Drivhusekspert, forfatter og havejournalist Lars Lund giver gode råd til, hvordan du kommer videre med brugen af dit drivhus. Sted: Showscenen.

12.00: Gardentalk: Passion for roser
Mød rosenforædleren, rosenproducenten og rosenelskeren: Rosa Eskelund er rosenforædler, Finn Jensen er fra Grønløkke Planteskole, der producerer roser, og Peter Ørum Scherg er Haveselskabets faste rosenekspert med over 400 historiske roser i egen have. Sted: Taletelt 1.

12.00: Kartoflens historie
Kartoflen har været elsket som himlens gave og foragtet som djævelens æble. Antropolog og dr. phil. Inge Schjellerup fra Nationalmuseet fortæller om kartoflens historie fra oprindelsen i de sydamerikanske Andesbjergene til Europa og de danske gryder. Sted: Taletelt 2.

12.00: Værd at vide om levende pil 
Heinrich Braun fra Baugaarden, der har specialiseret sig i levende pil, fortæller om at bruge pil som dekoration i haven. Sted: Arbejdende værksted.

12.00: Krydderurter & spirituose tilføjelser
Helena Grayston, der bl.a. står bag bogen Syltedronningen, afholder workshop og fortæller om nye måder at sylte på. Sted: Køkken.

12.00: Bogsignering: Små haver - Store drømme
Claus Dalby signerer sin bog "Små haver - Store drømme". Sted: Haveselskabets stand.

12.00-14.00: Spørg eksperten i skadedyr og plantesygdomme
Magnus Gammelgaard, Haveselskabets plantedoktor, svarer på spørgsmål om havens skadedyr og plantesygdomme. Sted: Haveselskabets stand.

12.30-14.30: Tal haveplan med Haveselskabets havearkitekt
Landskabsarkitekt Frank Kirkegaard fra Havens arkitekter svarer på spørgsmål om havens indretning og design. Sted: Haveselskabets stand.

Klokken 13

13.00: Pludselig var jeg en havemand
Tv-vært Felix Smith overtog et hus med en fantastisk have - og så var han klar på at blive til en havemand. Sted: Showscenen.

13.00: Plantning og pleje af frugttræer og -buske
Få inspiration til, hvor du kan plante frugttræer og bærbuske i haven af hortonom Maren Korsgaard, der til daglig bl.a. forsker i og rådgiver om økologisk frugtavl og er forfatter til adskillige bøger og vejledninger i frugtdyrkning. Sted: Taletelt 1.

13.00: Stauderne og jorden 
Landskabsarkitekt Thomas Vejsnæs fra landskabsarkitektsfirmaet SLA fortæller, hvordan du får succes med den naturlige staudehave. Sted: Taletelt 2.

13.00: Keramiske sten i haven
Keramiker Helle Nørby fortæller om den kreative proces med at skabe dekorationer til haven. Sted: Arbejdende værksted.

13.00: Spis farverne
Plante- og kogekone Camilla Plum fra Fuglebjerggaard spiser sig igennem alle farverne i køkkenhaven. Sted: Køkken.

13.00: Få svar på spørgsmål om drivhuset
Drivhusekspert og havejournalist Lars Lund fra Drivhusklubben.dk svarer på spørgsmål om livet i og med drivhus. Sted: Juliana, stand 60.

13.00-15.00: Spørg roseneksperten
Peter Scherg, rosenekspert i Haveselskabets Rådgivning, svarer på spørgsmål om roser. Sted: Haveselskabets stand.

Klokken 14

14.00: Peter Qvortrup Geisling - naturen på recept
Tv-læge Peter Qvortrup Geisling, kendt fra Lægens bord på DR1, fortæller med udgangspunkt i sin bog "Naturen på recept", hvordan du holder sindet sundt med naturen som veldokumenteret medicin mod stress og tristhed. Sted: Showscenen.

14.00: Krydderurter - dyrkning og anvendelse
Vanding, gødskning, økologi, høst, opbevaring, og "hvad er der galt". Forfatter Lene Tvedegaard fra Gartneri Toftegaard fortæller. Sted: Taletelt 1.

14.00: Sådan bliver man rosenforædler 
Rosenforædler Rosa Eskelund har arbejdet med roser i over 38 år. Hun fortæller om sine roser - fra idé til verdensstjerner. Sted: Taletelt 2.

14.00: Klimarobuste bede
Klimaforandringerne giver haveejere nye udfordringer. Hortonom og ph.d. i botanik og plantefysiologi Aiah Noack fra Naturplanteskolen fortæller om problemerne og kommer med sine bud på løsninger. Sted: Arbejdende værksted.

14.00: Snaps fra haven
Snapsemester Dan Schumacher fortæller om brugen af havens urter til snaps. Sted: Køkken.

14.00: Photowalk - Bliv bedre til at fotografere haven 
Tag med den professionelle havefotograf Ann Malmgren fra Blomsterfotografering.dk på "photowalk" rundt på Cph Garden-pladsen, hvor hun fortæller om, hvordan man tager gode havefotos. Mødested: Haveselskabets stand.
Obs.! Tilmelding nødvendig: http://flexbillet.dk/cphgarden/photowalk

14.00-16.00: Oplev fremtidens "smart garden"
Kom og oplev, hvordan Gardena smart system, hvor haven styres via app og tilpasses efter planter, græs og vejrforhold. Sted: Gardena, stand 200.

14.45: Peter Qvortrup Geisling svarer på spørgsmål
Tv-læge Peter Qvortrup Geisling svarer på spørgsmål om sundhed og til sin bog "Naturen på recept". Sted: Juliana, stand 60.

Klokken 15

15.00: Gardentalk: Bæredygtighed og biodiversitet 
Moderator Felix Smith taler med meteorolog Peter Tanev, biolog Rikke Milbak og hverdagsaktivist Signe Wenneberg om klimaudfordringer i haven. Sted: Showscenen.

15.00: Skab eksotisk feriestemning i de danske haver
Haveentusiast Henrik Ravn har en passion for palmer, og han viser, hvordan du kan lade dig inspirere af eksotisk indretning i din danske have. Sted: Taletelt 1.

15.00: Gravefri have
Bo Egelund og hans kone er næsten selvforsynende, og de dyrker efter "No dig"-princippet, hvor man ikke forstyrrer jorden. Sted: Taletelt 2.

15.00: Workshop: Flet en mejsekugleholder
Pileværkstedet afholder workshop, hvor du kan lære at flette med pil. Sted: Arbejdende værksted.

15.00: Stående langbordsmiddag med vilde urter og planter
Lav din egen snack sammen med kok og kogebogsforfatter Adam Engel og madformidler Jakob Ørstrup fra Ø&KO. Sted: Køkken.

15.00-16.30: Workshop: Naturcirkler
Kom og leg. Lad naturens skønhed inspirere dig, og lad roen sænke sig, mens du fordyber dig i blomsternes smukke farver og fascinerende symmetri. I workshoppen kan du sammen med Rikke og Mie fra @naturcirkler eksperimentere med farver og former. Sted: Naturcirkler, stand 26.

15.00-17.00: Spørg drivhuseksperten
Havejournalist Lars Lund svarer på spørgsmål om drivhuset. Sted: Haveselskabets stand.

Klokken 16

16.00: Buketter af naturens skatkammer
Blomsterdekoratør fra Bering House of Flowers, Bjarne Als, viser, hvordan man kan lave smukke buketter med ting fra haven. Sted: Showscenen.

16.00: Gardentalk: Mød showhavedesignerne
Hør Hannu Sarenström fra Havedrømme for alle og de fem designere bag Dansk Jungle fortælle om tankerne bag deres showhaver. Sted: Taletelt 1.

16.00: Nørdehjørnet: Grøntsagsdyrkning 
Hortonom og ph.d. i planteforædling Inga C. Bach taler om klassiske og moderne forædlingsmetoder. Sted: Taletelt 2.

16.00: Rosenokulering 
Rosenproducent Finn Jensen fra Grønløkke Planteskole guider dig gennem rosenokuleringens ædle kunst, og bagefter kan du tage en rose med hjem og plante i din have.
Tilmelding nødvendig: https://flexbillet.dk/cphgarden/rosenokulering

16.00: Skab rum i kolonihaven
Mød Rasmus og Mathias – vinderne af TV2s Kamp til Hækken og få en snak med de to om at skabe rum i haven med drivhus. I deres kolonihave har de indrettet sig på fineste vis med to drivhuse, bålsted, udekøkken, højbede, krukker, frugttræer, pergolaer og oplyste gangstier. Sted: Juliana, stand 60.

16.00-17.00: Spørg eksperten i biodiversitet
Biolog Rikke Milbak svarer på spørgsmål om havens dyreliv og biodiversitet. Sted: Haveselskabets stand.

Cph Garden lukkede kl. 18

Program for de øvrige dage: