Gå til hovedindhold
Skovjordbær
Skovjordbær pynter ikke kun i enhver have, men bestemt også ovenpå enhver ukrudtsdug. Foto: Flickr.
Artikel for alle

Pynt ukrudtsdugen med jordbær

Ukrudtsdug pynter ikke i haven. Her får du Haveselskabets tips til en kønnere løsning.
Gusta Clasen - 
26. marts 2013

På blot en sæson kan du bekæmpe skvalderkål, kvikgræs og andet sejlivet ukrudt ved at dække problemområdet med et lag ukrudtsdug eller sort plastik. Desværre pynter afdækningen ikke ligefrem i haven. 

Du kan skjule den grimme plastik eller ukrudtsdug ved at lægge et lag jord på 10-15 cm ovenpå afdækningen og plante skovjordbær eller andre lave planter med et overfladisk rodnet, som kan klare sig i den lave jorddybde. På den måde bliver afdækningen stort set usynlig, og du får både fine, hvide jordbærblomster og lækre, søde bær, mens du venter på at ukrudtet dør.

Barkflis eller småsten

Du kan også vælge at dække plastikken med naturmaterialer som barkflis, granitskærver eller perlegrus. Det er både kønnere at se på end afdækningsmaterialet og falder mere naturligt ind i haven. Efterfølgende kan materialerne bruges andre steder i haven.

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.