Gå til hovedindhold
Anni og Glenns regnbed i forhaven
Anni og Glenns regnbed i forhaven. Foto: Ann Lilja
Artikel for alle

Regnbed i forhaven

Anni og Glenn Sinnet synes, at deres forhave er blevet mere frodig, smuk og brugbar.
Christina Ove Holm - 
20. september 2012

Glenn og Anni Sinnet ville gerne have en synlig regnvandsløsning, de kunne vise frem til inspiration for andre. Derfor har de etableret et langt og smalt regnbed lige ud til fortovet foran deres hus på Lindevang i Brøndby Strand. Som en skål danner bedet en aflang fordybning mellem det gule murstenshus og vejen foran. I regnbedet gror iris side om side med græsser, løvefod og geranium, og i bunden ligger der store sten. 

"Når jeg står og laver mad, kigger jeg lige ud på bedet. Rigtig ofte går der folk forbi, som stopper op og kigger på det. Så åbner jeg vinduet og spørger, om ikke de synes, det er flot. På den måde får jeg en snak i gang, og jeg fortæller de forbipasserende om regnbede," forklarer Anni Sinnet smilende. 

Glenn og Anni Sinnets regnbed er blevet til som en del af et større projekt, som Brøndby Kloakforsyning og Brøndby Kommune har gennemført, og hvor Ann Lilja fra Haveselskabet i samarbejde med Lærke Kit Nielsen har været havefaglige konsulenter.

Regnvold med bålplads

Glenn Sinnet forklarer, at der neden under regnbedet ligger faskiner, der opsamler regnvandet, når det siver ned i jorden. Faskinerne fungerer som et midlertidigt depot for vandet, og fra faskinerne synker det stille og roligt ned i undergrunden uden om afløb og kloaksystem. 

I Glenn og Annis baghave er der lavet en fordybning i græsplænen med en halvmåneformet vold rundtom, og her er der anlagt en bålplads. Fordybningen er også en del af regnvandsprojektet, hvor en rende i græsset fører vandet fra tagrenden ned til bålstedet.

"Vi kalder fordybningen for “gryden”, og vi synes, det er en genial løsning. Man sidder godt på volden, og det er hyggeligt at tænde bål her. Når børnebørnene kommer, laver vi snobrød," siger Anni Sinnet. 

Fælles ansvar

Glenn og Annis hus ligger højt på hjørnet af Lindevang og Strandskolevej i Brøndby Strand, så parret har ikke selv haft vandskader. Alligevel var de ikke i tvivl om, at de ville være med i regnprojektet, da forsyningen henvendte sig.

"Der er så mange mennesker, der får alvorlige problemer på grund af regnen. Og vi ved jo, at der kommer flere og flere af den slags ekstreme skybrud, så vi kan da lige så godt bidrage til, at vandet ikke giver alt for store problemer i fremtiden," siger Glenn Sinnet.

Læs mere om regnbede her

 

Annonce

Kom med til Cph Garden 2022

Fra den 30. juni til 3. juli bliver du igen inviteret til Danmarks største haveshow: Haveselskabets Cph Garden i Ballerup. 4 dage med over 100 forskellige foredrag, 8 unikke showhaver designet af udvalgte havedesignere til lejligheden, haveoplevelser, skønne stande og meget mere. Når billetten er købt, er der gratis adgang til alle foredrag.