fbpx Rens de rustne redskaber | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Rustne redskaber
Foto: Istockphoto
Artikel for alle

Rens de rustne redskaber

Der er god grund til at tage et servicetjek på dine redskaber, og få dem ordnet. Så vil du, når sneen er smeltet, og foråret bryder frem, være top tunet og klar til en ny havesæson.
Jesper Carl Corfitzen - 
17. februar 2010

I efteråret, da regn og rusk satte ind, fik du måske ikke lige gjort haveredskaberne ordentligt rene. De røg måske bare hurtigt ind i et hjørne af udhuset eller skuret, hvor de nu stadigt står og ser lidt rustne og beskidte ud.

Plæneklipperen og de andre maskiner, fik du måske heller ikke lige rengjort, og indtørrede græskager sidder stadigt fast under skjoldet.

Lever ofte et kort liv

Haveredskaber har sjældent et langt liv, da greb, håndtag og blade ofte slides hårdt, mens de nederste metaldele ruster. Måske er spaden brækket i stykker under sidste års forsøg på at grave en alt for besværlig bambus op, eller hakkejernet knækket i den tørre sommerjord. Specielt haveejere med en leret og stenet jord, oplever at deres redskaber slides hårdt.

Alt for ofte erstatter vi blot de slidte og ødelagte redskaber med spritnye, selv om der kan være god økonomi i at selv reparere dem og sætte nye blade eller greb på. Så tag en tur i byggemarkedet, find de nye skafter og blade, der skal udskiftes og spar penge.

Det er ikke kun de manuelle redskaber, som skal have et eftersyn. Det skal også de mange maskiner, vi anvender nu om dage. Buskrydderen skal måske have en ny klinge, og motorsaven en ny kæde. Alle skal de tjekkes for ny olie, og diverse bevægelige dele skal ses efter.

Plæneklipperen skal renses for gammelt græs, og kniven skal slibes for at kunne modstå en ny sæson med sten og tykke grene, vi jo gerne drøner hen over.

Tjek også lige, om save og sakse skal slibes og have lidt syrefri olie.

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.