Gå til hovedindhold
Fra afdeling/kreds

Willer keramik og Grethes have

Klik her for at se billeder fra Willer keramik og Grethes have

Jubilæumstur til Ribe med Haveselskabet

Se flere billeder fra Ribeturen ved at klikke her

NB! Det er muligt at se større billeder under Gallerier

I lørdags (den 29.6.) drog 27 forventningsfulde medlemmer af Haveselskabet Ringkøbing og omegns kreds mod Ribe, for at deltage i kredsens 75 års jubilæumsbustur.

Herborg Turistfart havde sørget for fri bar i bussen på chaufførens regning, så det tegnede til at blive en god dag.

Det gjorde det også. Solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen var perfekt til en havevandring i de 3 haver, som var målet for dagens program.

I alle haverne havde roserne de bedste betingelser og tidspunktet var optimalt til at opleve et fantastisk blomsterflor. Alle var enige om at de der ikke havde meldt sig til turen gik glip af en uforglemmelig oplevelse.

Vi besøgte første Betty Jensens store have ved Spandet som også indeholdt hostaer, klematisser og mange forskellige buske og træer. Her indtog vi frokosten som var sponsoreret af Ringkjøbing Landbobank.

 

Dernæst besøgte vi Birte og Ernst Jensens rosenhave I Øster Vedsted. Der var ca. 350 forskellige roser på kun 700 kvadratmeter. Heraf en meget blomsterrig rose, som var blevet opkaldt efter haveejerne. Den kunne købes på stedet og det var der flere der benyttede sig af.

Sidste havebesøg var haven på Skønager med udsigt til Ribe domkirke. En meget stor have med en muromkranset gårdhave fyldt med bl.a.  roser og et orangeri. Det var en fryd for øjet og der var en duft som i paradisets have. Her havde haveejerne sørget for hjemmelavet kage med hjemmelavet hyldeblomstsaft  og kaffe.

Familien på Skønager havde i øvrigt frembragt et græskar på 510 kg. sidste år. Den kom desværre ikke med til Tivoli, da den rådnede inden konkurrencen skulle afholdes.

 

Dagen blev afsluttet på Bechs Hotel i Tarm hvor der var kalvesteg med stegte blomkål samt is med jordbær til dessert på havekredsens regning.

 

Foto: Marianne Sonne