Gå til hovedindhold
Fra showhaven "Rytmen". Foto: Martin Sølyst
Fra showhaven "Rytmen". Foto: Martin Sølyst
Cph Garden 2019

Rytmen

Concept Gardens står sammen med Landskab & Brolægning Aps bag showhaven ”Rytmen”, som fik en bronzemedalje ved Cph Garden 2019.
25. juni 2019

Concept Gardens, der er grundlagt af Jesper Friis og Christian Kielberg, står bag showhaven "Rytmen", som var en af de 8 showhaver ved Cph Garden 2019.

.

Juryen tildelte "Rytmen" en bronzemedalje.

Juryen havde brugt lang tid på at diskutere denne have, som de opfatter som en meget særlig have. De mente bl.a., at haven var en meget bygget have med flotte konstruktioner og godt håndværk.

Concept Gardens vision for showhaven handler om at lege med tynge, elementer og rum. I showhaven skal tunge elementer virke svævende, lette emner skal være visuelt tunge. Der skal flyttes på opfattelsen af geometri og logik. I en dans imellem stramme former og naturens vilkårlighed. Planterne vil bl.a. være moderne græsarter og klassiske surbundsplanter.

Jesper Friis og Christian Kielberg fra Concept Gardens. Foto: Martin Sølyst

Havedesign: Concept Gardens

Anlægsgartner: Concept Gardens i samarbejde med Landskab & Brolægning Aps

Logo

Vi har bedt Concept Gardens om at svare på fem spørgsmål om deres showhave:

Hvad bliver temaet i jeres showhave - og hvorfor?

"Temaet for vores have er "mod". Mod som præmis for skabelsen af spændende rum og levende fortællinger. Historierne gemmer sig i modet til at udforske og opleve. Modet er vores pejlemærke og evnen til at fortolke ud fra netop dette, bliver nøglen til vores showhave," fortæller Christian Kielberg fra Concept Gardens.

Perspektivrendering af showhaven "Rytmen".

Hvad kan publikum forvente af showhaven?

"Beskueren kan opleve showhaven fra alle vinkler, som hver for sig fortæller en ny historie – med rigdom i detaljer og skjulte effekter, vil folk blive forundrede, nysgerrige og inspirerede. Vores showhave kræver ligeså meget af beskueren som af designeren."

Hvilke planter vil især være i fokus?

"Moderne græsarter og klassiske surbundsplanter er alt, vi på nuværende tidspunkt vil afsløre."

Hvad er jeres særkende som havearkitekter?

"Vi leger altid med stål, rytmer og skulpturelle installationer. Disse har et særligt udtryk og vil være tilstede som et skjult fingeraftryk - vent at se".

Hvorfor vil I gerne være med ved Cph Garden 2019?

"Showhaven giver både branchen og menigmand en chance til at udvikle og skubbe til forståelsen af have og landskabsdesign generelt. Showhaven symboliserer en arkitektonisk modeopvisning, hvor man skal turde række ind i et nyt univers af ideer og inspiration. Den mulighed ville vi ikke gå glip af."

Sommer i HAVEN

Sommerudgaven af magasinet byder på tema om staudebede, en overdådig rosenhave, nyttige tips om nyttedyr, storkenæb med lang blomstring, kloge ord om køkkenhaven og meget mere.