Gå til hovedindhold
Kæmpeverbena
Foto: Laila Sølager
Artikel for alle

Så kæmpeverbena

Helt frem til oktober står kæmpeverbena stadig med sine lillablå blomster svævende, som en sky i bedet.
Laila Sølager - 
16. oktober 2008

En af de nemmeste måder at få flere kæmpeverbena, Verbena bonariensis, på er at lade frøene så sig selv. Hvis du gerne vil se de nye planter til næste forår, skal du bare sørge for, at jorden under den store sommerblomst er ren og bar, uden du flytter på jorden. 

Riv blot ukrudstplanter op med fingrene og lad jorden være urørt indtil foråret. Frøene spirer godt, hvis de oplever en vinter, men de tåler ikke at få jord over sig.

Spiringen lader sig ikke gøre i de koldeste egne af landet. Men nær kysterne er klimaet de fleste vintre ikke strengere end, at frøene overvintrer og spirer flot i det tidlige forår.

For at beskytte de små planter mod frost, kan du til den tid grave dem op og plante dem i potter, så de er klar til udplantning i slutningen af maj.

Du kan høste frøene og gemme dem til januar, hvor de skal sås i bakker, uden at de dækkes med jord. Bakkerne stilles udenfor, så de får kulde og spirer, når de tages indendørs i marts eller april. Men de kan godt være lidt svære at få til at lykkes.

Annonce