Gå til hovedindhold
Tegning af "Den bæredygtige byhave", som er designet af Signe Wenneberg.
Tegning af "Den bæredygtige byhave", som er designet af Signe Wenneberg.
Artikel - Cph Garden

Showhave: "Den bæredygtige byhave"

Designet af Signe Wenneberg. Haven anlægges i samarbejde med anlægsgartnerfirmaet Kirkegaard.
04. maj 2017

Cph Garden 2017 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2. En af dem er "Den bæredygtige byehave".

Signe Wenneberg

Signe Wenneberg er journalist, redaktør, blogger og forfatter.

Signe Wennebergs showhave bærer titlen "Den bæredygtige byhave". Hun har løst opgaven ved at kigge på, hvad man gør i urban-farming-miljøer over hele kloden.

Om showhaven

”Overalt er fællesskab vigtigt, også når det kommer til bæredygtighed. Det er ikke nok at dyrke. Der dyrkes mad, som skal spises af mennesker – og der deles mad ud til dem fra nabolaget, som ikke selv kan dyrke, men som har behov for grønt”, siger Signe Wenneberg.

I Den bæredygtige byhave er fællesskabet illustreret ved, at et stort bord med plads til mange har fået den centrale plads midt i haven. Her mødes naboer over fællesspisning en gang om ugen. Her spiser en flok syriske flygtninge et grønt dansk måltid og lærer havebrug af danskere.

Inde i haven er der kasser til produktion af grøntsager. Man kan dyrke mere og mere koncentreret i kasser end på friland og når pladsen er trang. Her kan tilføres kompost og gødning fra de høns, der huserer i den bagerste del af haven.

Tegning af "Den bæredygtige byhave", som er designet af Signe Wenneberg.

”Høns er en vigtig del af en byhave. De er den bedste måde at vise cirkulær økonomi i praksis. Madrester ind - æg ud. Der er en god grund til, at vi op igennem hele Danmarkshistorien har omgivet os med høns. Og ordet æg er endda taget med vikingerne til England: Egg”, fortæller Signe Wenneberg.

Haven har desuden vægdrivhus, regnvandsopsamling og solceller

Haven indeholder bl.a.

  • Vejbod med æg fra havens høns, marmelade og buketter til naboerne.
  • Kasser til produktion af grøntsager
  • Høns
  • System til affaldssortering
  • Kompostanlæg
  • Frugttræer
  • Roser og sæsonens blomster
  • Vasketøjssnor (som bæredygtigt alternativ til tørretumbler)

Du kan følge Signe Wennebergs blog her

Glæd dig til Cph Garden

Fra 21. til 25. juni inviterer Haveselskabet sammen med Silvan til stort haveshow i Valbyparken. Meld dig ind i Haveselskabet og få billetten til halv pris.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet