Gå til hovedindhold
Et stemningsbillede fra showhaven "New Nordic Nature".
Et stemningsbillede fra showhaven "New Nordic Nature".
Artikel - Cph Garden

Showhave: "New Nordic Nature"

Designet af Lars Juncker og Anne Stausholm.
08. maj 2017

På Cph Garden 2017 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2. En af dem er showhaven "New Nordic Nature".

Lars Juncker

Anne Stausholm

Lars Juncker er anlægsgartner og forfatter til ”Bogen om vand i haven”. Han driver virksomheden www.junckerhaven.dk.

Anne Stausholm er landskabsarkitekt og driver virksomheden Anne Stausholm Landskabsarkitekter, www.annestausholm.dk

Om showhaven

Med vand som det centrale element i form af en svømmesø, skaber Lars Juncker og Anne Stausholm en have med en stærk karakter.

Haven er på en gang moderne og tidløs – et haveeksempel på Nordic design. Den er frodig og favnende. Den er kosmopolitisk og i pagt med tiden og rummer samtidig klassiske haveelementer. Men den er også såre dansk og emmer af en autentisk følelse af ”hygge”, som udlandet ser som en særlig dansk kvalitet.

”I dag ser vi gerne, at haven har en flersidig anvendelse og kan fungere i mange sammenhænge. I en travl hverdag har en moderne familie behov for et fristed og et sted, hvor man tanker op. Nordic Nature haven opleves som sanselig og med en høj grad af nydelse, den vil favne dig og give dig en pause."

"Her kan du trække dig tilbage og være tæt på naturen, føle dig bedre tilpas og få noget igen - i pagt med tiden, hvor mindfulness og grønne områders terapeutiske virkning er top of mind,” skriver Lars Juncker og Anne Fischer Stausholm bl.a. i beskrivelsen af deres have.

Et stemningsbillede af haven "New Nordic Nature".

Haven er bæredygtig, selvfølgelig. Badevandet recirkulerer og renses biologisk med naturens egne virkemidler. Møblerne er danskproducerede. Skifer, trædæk og granit er nordisk. Lyseffekter er baseret på solenergi. Planternes volumen bidrager om end mikroskopisk til en CO2 venlig løsning.

Haven indeholder bl.a.:

  • Svømmesø
  • Belægninger, som varierer i form, materiale og funktion
  • Pergola
  • Bålsted
  • Blomster og grønt med tilknytning til vandtemaet
  • Vandfald

Glæd dig til Cph Garden

Fra 21. til 25. juni inviterer Haveselskabet sammen med Silvan til stort haveshow i Valbyparken. Meld dig ind i Haveselskabet og få billetten til halv pris.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet