Gå til hovedindhold
Tegning af "Vild og vidunderlig urban oase".
Tegning af "Vild og vidunderlig urban oase".
Artikel - Cph Garden

Showhave: "Vild og vidunderlig urban oase"

Designet af Dorthe Kvist med Gardena som kommerciel partner - og Gartner Gottlieb som anlægsgartner.
08. maj 2017

Cph Garden 2017 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2. En af dem er "Vild og vidunderlig urban oase".

Dorthe Kvist

Det er tv-vært og forfatter Dorthe Kvist, der står bag showhaven. Dorthe Kvist er havedesigner, tv-vært på bl.a. ”En have i gave” på TV2 FRI, og forfatter til en række havebøger. Hun driver virksomheden Meltdesignstudio.

Om showhaven

Showhaven ”Vild og vidunderlig urban oase” er et moderne bud på det ultimative uderum. 

”Med kodeordene bæredygtighed, biodiversitet og genbrug er det vigtigt for mig at lave en have, der giver den almindelige haveejer nogle ualmindelige ideer, som er til at tage med hjem og bruge. Haven skal være vild og vidunderlig, eventyrlig og forførende og vil blive skabt som en fabuleren over den vilde grøftekant, barndomsminder om farver, lyde og dufte fra den danske grøftekant og sommereng ”, fortæller Dorthe Kvist.

Haven er en nytænkning af det moderne uderum, og viser, hvor mange muligheder der er, selv i en meget lille have. 

Tegning af "Vild og vidunderlig urban oase".

Haven er en klimavenlig og moderne familieoase bygget af lokale- og genbrugs-materialer og plantet til med robuste, spiselige, insektvenlige og vilde planter, tilpasset det danske klima. Ved at bruge lokalt tilpassede plantearter, minimeres ressourcespild, mens biodiversiteten fremmes sammen med alle de dufte, farver og dyreliv, som plantevalget medfører. 

Haven kommer til at rumme de største tendenser i haveverdenen lige nu, som udover bæredygtighed, biodiversitet og genbrug er spiselighed, selvforsyning, regnvandshåndtering og en ophævelse af grænsen mellem inde og ude. 

Haven har en lav grad af vedligeholdelse trods sit frodige udtryk, og vi tager teknik og apps i brug for at gøre den moderne dagligdag lettere også i haven, så den danner en perfekt ramme om den fremtidige families dagligdag, 

Logo Gardena

Showhaven "Vild og vidunderlig urban oase" præsenteres sammen med Gardena.

 

Haven indeholder bl.a.:

  • Vilde planter til pryd og nytte
  • Spiselige vækster
  • Lægeplanter
  • Insektvenlige planter
  • Et uderum bygget af genbrugsmaterialer
  • Vandelementer
  • Plads til masser af dyreliv
  • Regnvandsopsamling 
  • Integreret vandingssystem styret fra en app

Glæd dig til Cph Garden

Fra 21. til 25. juni inviterer Haveselskabet sammen med Silvan til stort haveshow i Valbyparken. Meld dig ind i Haveselskabet og få billetten til halv pris.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet