fbpx Danmarks Radio har fokus på den vilde natur! | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Foto: Pixabay
Fra afdeling/kreds

Danmarks Radio har fokus på den vilde natur!

Det sker blandt andet, når Frank Erichsen (Bonderøven) i den nye programserie ’Giv os naturen tilbage’ inspirerer til, hvordan små ændringer kan gøre en forskel for biodiversiteten.
Carsten Brændgaard - 

I programserien ’Giv os naturen tilbage’ følger man Hjørring Kommunes ambitioner om at genskabe den vilde natur. Målet er give plads til en mangfoldighed af planter, hvor sommerfugle, bier og andre insekter får optimale levevilkår. Det gælder både parker, grøftekanter, rundkørsler, græsplæner og mange andre grønne områder i kommunen.

Se en forsmag på serien her.

Frank Erichsen, har som passioneret naturelsker forladt Kastaniegården for at bidrage med egne ideer og tanker, når Hjørring kommune ihærdigt forsøger at inspirere helt almindelige familier, erhvervsliv og landbrug til i fællesskab at give naturen optimale vilkår.

Programserien viser, hvordan få og enkle ændringer og en smule anderledes tænkning kan bidrage til at skabe optimale levevilkår for biodiversiteten, insekterne og i det hele taget naturen omkring os.

’Giv os naturen tilbage’ har premiere den 16. september klokken 20.00 på DR1 og DRTV.

Udover denne programserie byder DR i efteråret på indhold på tværs af tv, radio og dr.dk med fokus på den vilde natur. For eksempel inspirationsvideoerne ’Vilde haver’, som kommer fra slutningen af september på DRTV med konkrete ideer og forslag til, hvad man selv kan gøre for at udvikle insektlivet i haven eller altankassen.

Radioens P1 stiller skarpt på naturen med ’Vildt naturligt’ og ’Naturen kalder’. På P3 har ’Curlingklubben’ været på naturtur, og på P4 er der flere initiativer, som skal inspirere lytterne til at opleve deres lokale natur.

Læs mere om Hjørring kommunes fantastiske initiativ og husk på, at du også kan gøre en positiv forskel i din have. 

En del af Haveselskabets vision er at: 'inspirere til større mangfoldighed i Danmarks haver', og derfor er det helt naturligt for os at bakke op om Hjørring Kommunes initiativ samt opfordre alle medlemmer og andre haveinteresserede til at se ovenstående programserie.

God fornøjelse!