Gå til hovedindhold
Fra "Den blomstrende have" ved Cph Garden 2017. Foto: Niels Ole Dam
Fra "Den blomstrende have" ved Cph Garden 2017. Foto: Niels Ole Dam
Cph Garden 2019

Skærsommernatsdrøm

Bronzevinderne fra 2017, Lise Bollhorn og Erik Dal, deltager ved Cph Garden 2019 med en have, der er fyldt med magi og eventyr.
17. januar 2019

Ægteparret Lise Bollhorn og Erik Dal står sammen med Pindstrup og anlægsgartnerfirmaet Grøn Vækst bag showhaven "Skærsommernatsdrøm", der er en af de 8 showhaver ved Cph Garden 2019.

Ægteparret, der ejerplanteskolen Damholmgaard vandt bronze for deres showhave "Den blomstrende have" på Cph Garden 2017. Nu deltager de igen i 2019 med deres mytiske showhave "Skærsommernatsdrøm".

"Det var hårdt arbejde, men også en kæmpe oplevelse at være med sidst. Det var så fedt med al den positive respons, vi fik. Så vi kunne naturligvis ikke andet end sige ja, da vi blev spurgt igen," fortæller Erik Dal.

Lise Bollhorn og Erik Dal

Vi har stillet Lise Bollhorn og Erik Dal fem spørgsmål om deres showhave:

Hvad bliver temaet i jeres showhave - og hvorfor?

"Vi har kaldt haven en skærsommernatsdrøm, fordi den bliver fyldt med magi og eventyr men også nogle bud på beplantning, som er frodig, men helt anderledes end hvad vi lavede sidste år.

Den bagvedliggende tanke er, at vi kan forvente flere somre som den i 2018 med megen varme og tørke, samt flere vintre med meget vand. Vi skal derfor tænke svalende opholdssteder og skygge ind i vores haver, men på en måde så det også kan afhjælpe problemer ved skybrud."

Foto: Pixabay

Hvad kan publikum forvente af jeres showhave?

"En lille plet fyldt med harmoni og ro, men alligevel ret larmende på sin helt egen måde og fyldt med overraskelser."

Hvilke planter vil især dominere?

"Træer og græsser, men selvfølgelig også en del blomster."

Fra Lise Bollhorn og Erik Dals bronzevinderhave ved Cph Garden 2017. Foto: Martin Sølyst

Hvad er jeres særkende som havearkitekter?

"Nok at det er en smule vildt i sit udtryk, med brug af mange forskellige typer planter. Vores filosofi er at en have skal byde på oplevelser hele året.

Vi ser det ikke som vores opgave at skabe et fastlåst design, men mere at skabe en scene, der falder naturligt og smukt ind i sine omgivelser og som der kan arbejdes videre med, hvis man har lyst, eller som blot kan få lov at udvikle sig naturligt. En vigtig del for os er at skabe større biodiversitet til glæde for dyr og insekter."

Hvorfor vil I gerne være med ved Cph Garden 2019?

"Sidste gang med "Den blomstrende have" var en fantastisk oplevelse med masser af positiv feedback. Det giver os chancen for at prøve nogen af vores nye ideer af. Og nå ja, så har vi en hel fest for os selv med bare planlægningen :-) "

Få HAVEN i april

I denne måned byder magasinet på stort tema om klatreplanter. Skønne reportager. Travlhed i køkkenhaven. Opskrift på en spiselig krukke. Haven netop nu og meget mere. Få 5 numre for 345 kr. – lige til foråret.