Gå til hovedindhold
Udsnit af perspektivtegning af showhaven "Skærsommernatsdrøm".
Udsnit af perspektivtegning af showhaven "Skærsommernatsdrøm".
Cph Garden 2019

Skærsommernatsdrøm

Lise Bollhorn og Erik Dal står sammen med Grøn Vækst bag showhaven "Skærsommernatsdrøm" ved Cph Garden 2019. Partnere på haven er Pindstrup og Morsø.
17. januar 2019

Lise Bollhorn og Erik Dal, der ejer planteskolen Damholmgaard, vandt bronze for deres showhave "Den blomstrende have" på Cph Garden 2017. Nu deltager de igen med deres mytiske showhave "Skærsommernatsdrøm", som er en af de 8 showhaver ved Cph Garden 2019.

Showhaven Skærsommernatsdrøm bliver fyldt med magi og eventyr. Med tanke på de mere varme somre, vi får i fremtiden, skal haven give svalende opholdssteder og skygge, men på en måde, så det også kan afhjælpe problemer ved skybrud. Haven bliver en lille plet fyldt med harmoni og ro, men samtidig fyldt med overraskelser. 

Lise Bollhorn og Erik Dal

Havedesign: Lise Bollhorn og Erik Dal, Damholmgaard

Anlægsgartner: Grøn Vækst A/S

Logo

Partnere: Pindstrup og Morsø 

Den muld, der er brugt i showhaven er leveret af Pindstrup. Forskellige plantetyper har forskellige behov og kræver forskellige typer muld. Pindstrup vejleder gerne om at vælge rigtigt, for jord er ikke bare jord.

Ved showhaven står to smukke Morsø Kamino havepejse. Morsø er nemlig meget mere end hyggelige brændeovne. Det stil-rene Morsø Outdoor-sortiment byder desuden på et bredt udvalg af kvalitetsprodukter til haven og terrassen.

Logo

Vi har stillet Lise Bollhorn og Erik Dal fem spørgsmål om deres showhave:

Hvad bliver temaet i jeres showhave - og hvorfor?

"Vi har kaldt haven en skærsommernatsdrøm, fordi den bliver fyldt med magi og eventyr men også nogle bud på beplantning, som er frodig, men helt anderledes end hvad vi lavede sidste år."

"Den bagvedliggende tanke er, at vi kan forvente flere somre som den i 2018 med megen varme og tørke, samt flere vintre med meget vand. Vi skal derfor tænke svalende opholdssteder og skygge ind i vores haver, men på en måde så det også kan afhjælpe problemer ved skybrud."

Hvad kan publikum forvente af jeres showhave?

"En lille plet fyldt med harmoni og ro, men alligevel ret larmende på sin helt egen måde og fyldt med overraskelser."

Hvilke planter vil især dominere?

"Træer og græsser, men selvfølgelig også en del blomster."

Fra Lise Bollhorn og Erik Dals bronzevinderhave ved Cph Garden 2017. Foto: Martin Sølyst

Hvad er jeres særkende som havearkitekter?

"Nok at det er en smule vildt i sit udtryk, med brug af mange forskellige typer planter. Vores filosofi er at en have skal byde på oplevelser hele året.

Vi ser det ikke som vores opgave at skabe et fastlåst design, men mere at skabe en scene, der falder naturligt og smukt ind i sine omgivelser og som der kan arbejdes videre med, hvis man har lyst, eller som blot kan få lov at udvikle sig naturligt. En vigtig del for os er at skabe større biodiversitet til glæde for dyr og insekter."

Hvorfor vil I gerne være med ved Cph Garden 2019?

"Det var hårdt arbejde, men også en kæmpe oplevelse at være med sidst. Det var så fedt med al den positive respons, vi fik. Så vi kunne naturligvis ikke andet end sige ja, da vi blev spurgt igen," fortæller Erik Dal.

"Sidste gang med "Den blomstrende have" var en fantastisk oplevelse med masser af positiv feedback. Det giver os chancen for at prøve nogen af vores nye ideer af. Og nå ja, så har vi en hel fest for os selv med bare planlægningen :-) "

Vi hylder haveglæden

Cph Garden 2019 bliver sommerens største haveoplevelse. Sæt kryds i kalenderen 20.-23. juni 2019, hvor vi endnu engang holder et brag af en havefest.