Gå til hovedindhold
Foto: Flickr
Spørgsmål & Svar

Få æbler på træet

fre. 16. jan. kl 16:26

De seneste 6-7 år har vi kun fået ganske få æbler i vores 'Belle de Boskoop' æbletræ. Det er meget tæt af blade, men der kommer ikke ret mange blomster. Vi beskærer for at fjerne nogle af de mange grene og blade. Men hvad gør vi for at der igen kan komme mange dejlige æbler?

Haveselskabets Rådgivning

Det kan være I er kommet ind i en ond cirkel. Hvis I for 6-7 år siden begyndte at beskære kraftigt, kan det resultere i en kraftig nyvækst, som hindrer træet i at danne blomster. Denne kraftige nyvækst skal igen fjernes, og endnu en kraftig nyvækst følger osv.

Det gælder altså om at få den onde cirkel brudt, og beskære mindst muligt. I undgår ikke beskæring, for der er sikkert igen en stor mængde unge grene, som bærer en tæt bladmasse, og dem må der tyndes ud i.
De grene der skæres af skal fjernes helt ved basis. Der må ikke sidde en stab (en lille stump af grenen) tilbage, for herfra vil der komme mange nye skud, der hurtigt gør træet meget tæt.

Prøv også at beskære træet om sommeren, i august. Det kan resultere i en lidt mindre nyvækst, end hvis det beskæres i vinter eller forår.