Gå til hovedindhold
Foto: Jesper Carl Corfitzen
Spørgsmål & Svar

Hvilken klatrerose skal jeg vælge?

fre. 26. jun. kl 11:58

Jeg har følgende ønsker, som jeg håber, kan opfyldes.

  • Den skal være rød eller hvid
  • Remonterende
  • Gerne med duft

Mange hilsner
Birgit

Haveselskabets Rådgivning

En klatrerose er altid et fantastisk syn, når den er fuldt udvokset og i blomst. Men med et utal af sorter at vælge i mellem, både gode og dårlige, kan det ofte være noget af et projekt at finde den rette. Der er nogle ting, du skal være opmærksom på, når du vælger. Mange tror, at klatreroser og slyngroser er det samme, men det er ikke tilfældet. Alt efter, hvor du skal plante din rose, skal du vælge den rette type.

Klatreroser kræver en god støtte i form af en bred mur eller anden bred baggrund, selvfølgelig også med lidt højde på, da en klatrerose får lange og store tykke grene, der er meget svære at have med at gøre på en lille rosenbue eller andre små stativer.

Slyngroser kan du derimod bruge på smalle stativer og lignende, samt samme steder som klatreroser, da deres grene næsten altid er tynde, fine og bøjelige.

Røde blomster

’That´s Jazz’
En flot klatrerose med store røde blomster, der dufter krydret. Blomstrer gennem hele sæsonen.

’Red New Dawn’ 
Også en skøn klatrerose, som kan være lidt svær at skaffe. Duften er mild og den blomstre hele sæsonen. Det er en blanding mellem en klatre- og en slyngrose, og den kan blive meget stor.

’Flammentanz’ 
En meget stor klatrerose, som du vil blive imponeret over, når den er vokset til. Røde mellemstore blomster i mængder. Hvad den ikke har i duft, har den i livskraft, sundhed og blomsterflor.

Hvide blomster

’Albéric Barbier’ 
Bliver stor og flot, dufter godt og har store flotte hvide blomster. Også en mellemting mellem klatre- og slyngrose, så du kan bruge den de fleste steder. Blomstringen kan svigte hvert andet år.

’Mme Alfred Carriér’ 
En flot Noisette-rose, som er en slyngrose. Bliver meget stor med flotte hvide blomster. Den blomstrer flere gange over sæsonen, og jo større og mere grentæt den bliver, jo flere blomster.

Med venlig hilsen
Peter Ørum Scherg
Haveselskabets rosenekspert