Gå til hovedindhold
Foto: Flickr
Spørgsmål & Svar

Hvorfor blomstrer påskeliljerne ikke?

fre. 5. dec. kl 9:56

Vi har haft påskeliljer i en del år, men nu er det kun blade. Hvad gør vi?

 

Haveselskabets Rådgivning

Løgene kan være angrebet af stor narcisflue. Deres larver gnaver sig ind i løgene og æder blomsteranlægget, men beskadiger ikke bladene. Derfor gror løgene stadig udmærket. Det problem er der ikke andet at gøre ved, end at kassere løgene. Prøv at grave et par løg op i det tidlige forår, og se om du kan finde larver.  

Den mangende blomstring kan dog også andre ting fx næringsmangel, der betyder, at løgene ikke er i stand til at producere nye blomster, men kun har energi til at holde planten i live. Det kan der rettes op på ved at give gødning på det tidspunkt, hvor de ellers ville være færdige med at blomstre, eller tidligere. Giv 2-3 kg NPK gødning pr. 100 m2 eller en organisk gødning efter de anbefalinger, der står på pakningen.

Næringsmanglen kan være mere udtalt her, hvor de står mellem træer i læbæltet, som tager en god del af næringen, så derfor skal der nok mere til her, end i andre tilfælde.

Det kan også tænkes, at der efterhånden er så tæt af rødder, at påskeliljerne aldrig rigtig vil have nogen chance mere. Påskeliljer kan som regel ligge i jorden adskillige år uden en omplantning er nødvendig, men før eller siden kan det blive aktuelt, og det kan ikke udelukkes, at det er, hvad der er behov for i dette tilfælde.