Gå til hovedindhold
Foto: Flickr
Spørgsmål & Svar

Hvorfor få mit ferskentræ ingen frugter?

ons. 21. apr. kl 20:50

Vi har et ferskentræ, som er plantet ved en sydmur. Det fik mange frugter det første år, men ingen de følgende fire år, vi har haft træet. Jeg tror bladene har blæresyge. Hvad kan man eventuelt gøre ved det?

Folk jeg taler med fortæller fersken gror bedst i drivhus, men det er ikke den løsning vi ønsker.

Haveselskabets Rådgivning

Det ideelle klima for fersken er varmt og tørt. Men det kan selvsagt være svært at opnå i Danmark.

Forklaringen på, at frugterne udebliver, kan være ferskenblæresyge, i så fald kan det hjælpe at fjerne de visne blade. Træet kan trods dette give et godt udbytte alligevel, og de nye blade der skyder frem vil være sygdomsfri. Ferskensorten 'Frost' skulle være blandt de mest modstandsdygtige overfor plantesygdomme.

Årsagen til manglende frugt kan også være nattefrost i blomstringstiden eller kraftig beskæring reducere bæringen i større eller mindre grad. Det er vigtigt at være opmærksom på beskæring, fordi anlæg til blomster dannes i de grene som gror om sommeren. Blomsterknopperne overvintrer og springer ud det følgende forår.

Fersken blomstrer tidligt, og hvis det er for koldt i vejret er mange insekter endnu ikke aktive. Det kan betyde manglende bestøvning. Du kan med fordel selv forsøge at lege bi. Tag en lille pensel og flyt pollen fra blomst til blomst.

Læs mere om gode ferskensorter