Gå til hovedindhold
Foto: Flickr
Spørgsmål & Svar

Hvornår kan jeg beskære mit kirsebærtræ?

ons. 25. jun. kl 13:10

Mit kirsebærtræ er blevet for stort. Hvornår kan jeg beskære det?

Træet står midt i græsplænen og er omkring 15 år gammelt. Nu synes jeg efterhånden, det er begyndt at fylde alt for meget, så jeg vil gerne skære nogle større grene væk. Hvilken tid på året er det bedst at gøre det? 

 

Haveselskabets Rådgivning

Når det kommer til beskæring af frugttræer, så anbefaler vi i Haveselskabet, at man holder sig til sommerbeskæring. Her er planterne i vækst, hvilket betyder, at de sår, der uundgåeligt kommer, hurtigere heles. Du kan f.eks. beskære træet, når frugterne modner, så er det nemmere at plukke kirsebærrene eller du kan beskære umiddelbart efter høst. 

Beskæring i vækstperioden er særlig vigtigt, når det gælder kirsebær og blommer, som tilhører planteslægten, Prunus. Hvis disse træer beskæres udenfor vækstsæsonen, er de særligt modtagelige for svamp og bakterier, som i værste fald kan tage livet af træet. 

Generelt skal du forsøge at begrænse beskæringen af kirsebærtræet til et minimum, netop fordi det kan være svært for træet at heles. Du skal altid skære i en grenvinkel, så der ikke opstår døde grenender, der kan inficeres af svamp. Desuden er det en god ide at desinficere værktøjet med sprit, både før og efter beskæringen.