Gå til hovedindhold
Spørgsmål & Svar

Julestjerne uden blomster

tor. 12. jul. kl 13:08

Jeg har haft held til at holde liv i sidste års julestjerne, men det kniber med blomstringen. Hvordan får jeg den til at blomstre igen?

Haveselskabets Rådgivning

Julestjerne er en såkaldt kortdagsplante, der skal have under 10 timers lys om dagen for at kunne blomstre. Det burde passe fint til vores mørke årstid, men pga. det indendørs lys går der rod i plantens indre ur.

Derfor må du skabe regelmæssig mørke ved hver dag først på aftenen at sætte den i et helt mørkt rum. Om morgenen sættes den igen lyst, således at planten får ca. 10 timers lys i døgnet. Efter en måneds tid skulle den så begynde at blomstre.

De røde stjerner er i øvrigt ikke plantens rigtige blomster, men derimod højblade, der sidder lige under blomsten. Det er derfor, den kan beholde stjernerne så længe. Julestjerne er oprindelig en større busk, der stammer fra Mexico, og den vil blive ranglet i løbet af sommeren, hvis den ikke beskæres og placeres så lyst som muligt. Opbevar den evt. udendørs i løbet af sommeren, men undgå direkte sol midt på dagen.