Gå til hovedindhold
Stor frytle
Stor frytle
Spørgsmål & Svar

Kan stor frytle klippes ned?

lør. 18. feb. kl 17:27

Kan jeg klippe frytler, Luzula sylvatica, helt ned her i foråret - hvis ja : hvornår ? Kan man gøre det med en græsslåmaskine. Jeg har før prøvet med en hånd - hække klipper og det er ikke særlig nemt og det bliver heller ikke helt godt.
Jeg har et pænt stort stykke bunddække af disse planter, men med tiden er de ikke så pæne mere. Jeg har haft dem i mange år.
Med venlig hilsen
Helle

Haveselskabets Rådgivning

De kan godt klippes ned, men jeg ville vente til midten af marts. De kan klippes ned til 10-15 cm.
Det er vigtigt at du ikke klipper for langt ned i hjerteskuddet (vækstpunktet - det skud der ellers ville vokse op til foråret). Du kan gøre det med en elektrisk hækkeklipper. Det er absolut det nemmeste fordi du kan klippe lidt mere individuelt.
 
Jeg syntes, at dine Luzula’er ser ganske flotte ud, så jeg ville nok overveje, om jeg ville gøre noget i år. Nogle år er de meget svedne, at se på, og der ville jeg så klippe dem ned, men hvis dette milde vejr fortsætter, så bliver de ikke mere svedne at se på i år og så ved du også, at de kommer ret hurtigt med de nye grønne blade og aks.
Du skriver, at du har haft dem i mange år, så du skulle måske også overveje, om du på et tidspunkt skulle grave dem op, og omplante det bedste af dem. Det er hurtigt og nemt at gøre her i slutningen af marts-april.
 
Mvh.
Poul H. Petersen
Overdam Planteskole
Haveselskabets ekspert i prydgræsser