Gå til hovedindhold
Clematis floria 'Sieboldii'. Foto: Flickr.
Clematis floria 'Sieboldii'. Foto: Flickr.
Spørgsmål & Svar

Klatreplante i drivhuset - hvad skal jeg vælge?

ons. 9. dec. kl 11:08

Jeg vil gerne plante en klatreplante i mit drivhus, men hvad skal jeg vælge?

Drivhuset er på 18 kvm, så der er også blevet plads til en lille siddeplads. For at gøre det mere hyggeligt, vil jeg gerne plante en klatreplante med smukke blomster i hjørnet. Drivhuset er ikke opvarmet, så der er frostgrader om vinteren. 

Venlig hilsen
Mette

Haveselskabets Rådgivning

Der er flere gode klatreplanter som kan plantes i drivhuset. Du skal blot være opmærksom på at de skal holdes lidt i ave, så de ikke breder sig for meget og kommer til at give for meget skygge til drivhuset øvrige planter. Desuden er der forskel på planternes frosttolerence. Hvis du helt vil undgå at skulle vinterbeskytte, bør du derfor vælge planter, der er fuldt hårdføre. 

Vi kan anbefale:

Stor bægerranke (Dipladenia-hybrid ’Rubiniana’): 5 meter høj, trompetformede rosa-røde blomster i juni-november. Tåler let frost i korte perioder, men bør vinterbeskyttes. 

Trompetblomst (Campsis x tagliabuana): 4-5 meter høj, løvfældende, selvhæftende klatrerødder. Trompetformede, orange blomster juli-okt. Fuldt hårdfør.

Almindelig passionsblomst (Passiflora caerulea): Stedsegrøn plante på 3-10 meter (den tilpasser sig typisk efter loftshøjden). Hvide blomster med blålige stråler i april-november. Kan tåle ned til -10 grader om vinteren. 

Klematis (Clematis): Stort udvalg, men vælg en der ikke bliver for stor (2,5-3 m). Vær opmærksom på vanding for at undgå meldug. Fuldt hårdfør. Her ses Clematis florida 'Sieboldii'.

Jasmin-natskygge (Solanum jasminoides): 4 meter høj, stedsegrøn, hvide blomster forår og sommer, meget tolerant i forhold til temperatur. Tåler let frost om vinteren. Generelt en god og nem plante.

Alle fotos er fra Flickr.com.