Gå til hovedindhold
Foto: Privat
Spørgsmål & Svar

Kommer der frøstande på mit silkerosentræ?

tor. 18. sep. kl 12:12

I 1993 var jeg på en rejse til Kina. Med hjem bragte jeg en nedfalden bælg fra et meget stort silkerosentræ. Da jeg kom hjem, såede jeg frøene i potter. De spirede, og to af dem plantede jeg senere ud i haven. Det ene træ er gået ud, og det andet fryser lidt tilbage hver vinter, men skyder nye grene hvert år. Træet er nu godt to meter højt.

I denne sommer har det blomstret for første gang, men har ikke sat bælge med frø. Vil der komme det, når træet bliver ældre? 

 

Haveselskabets Rådgivning

Hvor er det fantastisk, at I efter så mange år endelig oplever blomst i silkerosentræet. Det skal stå meget beskyttet ,for at det kan lykkes i Danmark. Tålmodighed betaler sig.

Silkerosentræet, Albizia julibrissin - også kaldet persisk silketræ, stammer fra Østasien, og under vores himmelstrøg bruges den primært som udestueplante. I Haveselskabets Have på Frederiksberg er der også et smukt eksemplar, der vokser under et udhæng i vandhaven og derfor er godt beskyttet mod frosten.

Vi har haft en dejlig varm sommer i år, som har været rigtig god for vores eksotiske planter. Også silkerosentræet har nydt godt af de høje temperaturer. Men selv i gode somre, vil den ikke sætte spiredygtige frø i vores klima.

I haven på Frederiksberg sætter planten bælge, men de indeholder ikke spiredygtige frø. Du må nyde de smukke blomster de år, hvor det lykkes. Bælgene kan du være heldig at få på et tidspunkt, men desværre uden frø.