Gå til hovedindhold
Foto: Flickr
Spørgsmål & Svar

Myrer i drivhuset – hvad gør jeg?

tir. 2. jun. kl 10:43

Jeg har et drivhus, hvor jeg kæmper med myrer. De er hovedsageligt i mine kapilærkasser. Hvad kan jeg gøre for at slippe af med dem? Kan jeg pudre med myregift og evt. komme myregift i vandet i kasserne uden det skader tomater og agurker?

Venlig hilsen
Niels 

Haveselskabets Rådgivning

Myrer i drivhuset er et ret almindeligt problem. Ifølge Haveselskabets drivhus-ekspert Lars Lund, skyldes det den dejlige varme, men er ofte også forbundet med, at der er bladlus på planterne.  

Myrerne foretrækker steder, der er tørre, så den bedste måde at begrænse problemet er at vande hyppigt i en periode, der hvor myrerne er. I dit tilfælde vil det være at vande plantesækken, så den bliver rigtig våd. I den periode skal du ikke også fylde vand i kapilærkassen, da planterne så vil få for meget vand.   

Brug af gift er ikke noget Haveselskabet vil anbefale. Slet ikke i nærheden af spiselige afgrøder. Vælger du alligevel at bruge gift, skal det gøres med omtanke. Brug kun godkendte bekæmpelsesmidler. En myrelokkedåse kunne være en mulighed. Her er det kun myrerne, og ikke andre dyr, der kan få fat i giften. 

Til sidst: Overvej om myrerne overhovedet skal udryddes. De skader ikke dine planter, så hvis ikke de ligefrem laver ødelæggende skader, så kan man betragte dem som små individer, der blot hygger sig ved at bo i dine kapilærkasser.