Gå til hovedindhold
Foto: Flickr
Foto: Flickr
Spørgsmål & Svar

Ny jord i drivhuset - hvad kan jeg bruge?

tor. 6. apr. kl 14:44

Hej
Jeg har 10-12 m2 drivhus med faste bede, hvor jeg plejer at skifte jorden hvert forår, inden jeg planter tomater, agurker m.m. Sidste år skiftede jeg jorden ud med jorden min kompostbunke - dog ikke den store succes og umiddelbart med alt for lidt næring. I år har jeg skelet lidt til champost, men er usikker på, om det er for kraftigt til drivhuset. Kan I anbefale en jordtype/mærke til drivhuset?
På forhånd tak og bedste hilsner
Lise

Haveselskabets Rådgivning

En ren frisk kompost skal blandes med 1/3 jord. Der er ikke så meget, der gror optimalt i en ren kompostjord, og slet ikke hvis man sår i det.
 
Når vi taler om Champost, så er det et udmærket produkt. Producenten skriver på sin hjemmeside, at det i bede skal blandes på samme måde, som når man bruger sin egen kompost. Eller et lag på 5-10 cm blandes i jorden. 
 
Champost har også plantesække, som man enten kan bruge i forbindelse med kapillærkasser eller tømme posen, og bruge den i et fast bed. Et alternativ er Home and Garden, der f.eks, har en Plantestarter, man kan blande i jorden.
 
Generelt vil jeg dog sige, at din egen kompost bør være fortrinlig at bruge. Men ofte er indholdet af gødning i almindelig havekompost ikke nok til at forsynes planterne, så du skal supplerer med gødning. Komposten giver din jord en god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for dine planters rødder og hvad der gavner roden, får resten af planten også gavn af.
 
Mvh
Lars Lund
Haveselskabets drivhusekspert