Gå til hovedindhold
Salt
Foto: Flickr
Spørgsmål & Svar

Salt mod ukrudt?

man. 6. dec. kl 12:26

På en gammel stentrappe har vi en del ukrudt i revner og fuger. Det er svært at luge væk, og gift vil vi helst ikke bruge. Vi har så forsøgt at vande med en kraftig saltopløsning af alm. køkkensalt. Ukrudtet ser ud til at gå ud. Hvad mener Haveselskabet om denne metode?

Haveselskabets Rådgivning

Det er ikke lovligt at bruge salt til at bekæmpe ukrudt, da salt ikke er godkendt til formålet. Desuden er der stor risiko for at gøre skade på de planter, der står omkring stedet, som man gerne vil beholde. Og salt er også skadeligt for jordens struktur og mikroliv, så af disse grunde anbefaler vi ikke salt mod ukrudt i Haveselskabet.

I stedet kan I overhælde ukrudtet med kogende vand, eller I kan bruge en ukrudtsbrænder. Det er vigtigt at sætte ind med bekæmpelse om foråret, inden ukrudtet vokser sig stort og sætter frø. 

Nå ukrudtet er væk, kan I forebygge nye problemer ved at feje trappen en gang hver fjortende dag med en stiv kost. Derved forhinderer I, at ukrudtsfrøene får ro til at spire. Desuden kan I med fordel sørge for at fugerne er fyldt med op sand, så frøene ikke kan sætte sig i de små revner, hvor der er gode betingelser for spiring.