fbpx Syg parykbusk | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Spørgsmål & Svar

Syg parykbusk

man. 12. sep. kl 12:27

Vores røde parykbusk er begyndt at visne. Det startede med at en "stribe" i træet mistede den røde farve og bladene blev grønne og nu er de kviste/grene begyndt at visne. Håber I har et bud på hvad der er galt og hvad vi kan gøre ved det. Det er ikke et nyt træ, vi har haft haven (og træet i 10 år) og vi plejer at vedligeholde det ved at beskære træet hvert efterår.

Hilsen Karin

Parykbusk, Cotinus coggygria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haveselskabets Rådgivning

Parykbusk, Cotinus coggygria, er generelt sund og angribes sjældent af sygdom. Men der er én alvorlig svampesygdom den kan angribes af. Sygdommen hedder kransskimmel, også kaldet visnesyge, og jeres parykbusk viser desværre symptomer på denne sygdom.
Smitten sker typisk fra jorden til rødderne, og svampen angriber plantens vedkar som er dem der transporterer vandet rundt i planten. Når disse kar ødelægges visner bladene på de grene der er angrebet. På træer og buske sker sygdomsudviklingen langsomt, og man kan sinke den yderligere ved at skære angrebne gerne væk. Der skal klippes i sundt ved, hvilket vil sige ca. 10 cm under det angrebne område. Efter beskæringen skal saksen/saven desinficeres, så man ikke overfører smitte til sunde planter.     
Det er desværre ikke muligt at bekæmpe sygdommen.