Gå til hovedindhold
Foto: Gusta Clasen
Spørgsmål & Svar

Uægte jasmin - beskæring

tor. 26. feb. kl 8:36

Jeg har to uægte jasmin, som jeg gerne vil beskære, fordi de er for høje. På den anden side vil jeg nødig klippe så meget, at der ikke kommer duftende blomster til næste år. Kan jeg uden problemer klippe af højden?

Haveselskabets Rådgivning

Hvis du skærer toppen af uægte jasmin/pibeved i foråret, vil den tidligst blomstre den følgende sommer. Og da vil den være næsten lige så høj, som den altid har været. Den bedste løsning er at lave en løbende foryngelse af busken. I det tidlige forår klippes 1/3 af grene væk helt ved grunden. Gå efter de tykkeste og højeste grene, så du samtidig får reduceret i højden. Beskæringen vil skabe lys og luft til nye skude nedefra . Året efter tages igen 1/3 og ligeledes året efter. På den måde har du mulighed for at styre planten så den ikke bliver for voldsom og du undgår at miste blomstringen en sæson. 

Læs mere om beskæring af prydbuske

Kommentarer

Jeg har lige ledt, fordi jeg kom i tvivl om min viden om pibeved (uægte jasmin) og ægte jasmin. Jeg finder intet på siden. Det kan da ikke passe, at I aldrig har skrevet om det? Mvh Ane Dybdahl

Vil du kommentere på indholdet?

Du skal være medlem af Haveselskabet for at kunne oprette en kommentar på hjemmesiden