Gå til hovedindhold
Vandbassin
Design: Amanda Waring og Laura Arison. Foto: Niels Ole Dam
Artikel for alle

Stjæl ideen: Brug vand i haven

Her få du flere gode eksempler på, hvordan du kan bruge vand i haven.
Gusta Clasen. Fotos: Niels Ole Dam og Gusta Clasen. - 
19. juli 2016

Ingen showhaver uden vand – næsten da. Havedesignerne er vilde med at bruge vand i deres haver. Vandet skaber nemlig liv i haven på flere måde. Både i form af den rislende og klukkende lyd, og de smukke spejlinger af planter og himlen i overfladen, men også fordi haven får et rigere dyreliv, når den rummer vand i en eller anden form. Samtidig har vand en næsten magisk tiltrækning og en afstressende virkning på de fleste mennesker.

Du behøver ikke at anlægge en havedam, mindre kan gøre det fx et fuglebad eller et vandbassin. Især vandbassiner af jern er i øjeblikket et hit blandt havedesignerne. De får helt af sig selv en smuk rusten farve, der står godt til planter, især når de har blomster eller blade i røde eller orange farver.

Have med rustent bassin

Her får du 4 andre gode eksempler på, hvordan havedesignerne ved Hampton Court Palace Flower Show anvendte forskellige typer af vandelementer  i haven. Så smukt kan det gøres! Klik på billedet for at se dem i større størrelse.

Annonce

Få masser af inspiration

I magasinet HAVEN kan du læse om nye tendenser, spændende haver, beddesign - og sjove "gør det selv" projekter. HAVEN udkommer 10 gange om året.