Gå til hovedindhold
Storkenæb og rosenløg
Foto: Laila Sølager
Artikel for alle

Storkenæb og rosenløg

Rosenløg er en god partner til den nemme, lyserøde storkenæb 'Rose Clair', som hele sommeren blomstrer i mange haver.
Laila Sølager - 
22. juni 2011

Hvem har ikke storkenæb i haven? Det har de fleste og en af de arter, der er plantet i rigtig mange haver, er Geranium x oxonianum ’Rose Clair’.

Det er en meget yndet staude at bruge både som bunddække og som deltager i et staudebed. En af grundene er de lyserøde blomster, der er fremme fra maj til oktober.

En lang blomstringstid er naturligvis dejlig, men på den anden side skal haven jo ikke se ens ud i maj og i september. Derfor har jeg mellem mine yndige ’Rose Clair’-storkenæb lagt nogle prydløg.

Det er den lyserøde rosenløg, Allium roseum, med sartrosa og halvkugleformet blomsterstand, som består af omkring 20 små stjerneformede blomster.

Bladene på rosenløg er meget smalle og sidder tæt ved jorden, mens blomsten svæver 50 cm oven over. De tynde stængler vælter lidt hid og did, men netop med storkenæb nedenunder, er de mere stabile.

Rosenløg lægges i september-oktober og er ikke svære at få til at lykkes. Pas bare på med hakkejernet i forårsrengøringen, når de små smalle blade titter frem og kan ligne ukrudt.

Annonce