Gå til hovedindhold
Fra afdeling/kreds

Nyt fra Bestyrelsen

Klik og læs. Næste arrangement er Generalforsamlingen den 7. februar kl. 19, der rundes af med banko. Årsprogrammet 2023 er nu klar. Klik på nabosiden.
Birgitte Varming - 

Den 8. marts kommer der et superspændende foredrag med  Slavi Thomsen om geordiger/dahliaer. Og lørdag den 6. maj er der igen det lækre havemarked ved den Røde Lade på Hvidkilde.

Da Haveselskabet er i færd med at lave en ny hjemmeside, og den forventes implementeret i det tidlige forår 2023, så venter Svendborg Kredsen med at indlægge de efterfølgende arrangementer, indtil den nye hjemmeside er klar. Men du kan se årsprogrammet på nabosiden.

 

____________________________________________________________________________________________

Ved de åbne haver i Tved kom der mange spørgsmål. Især to planter i Annis Petersens have blev der spurgt ind til:  Gigant Pibeløg, der kan fås hos Naturplanteskolen i Hedehusene, som frø. Den anden er Torskemund, Linea Purpurea, som kan købes i lilla og rosa hos flere forhandlere på internettet.

Den 9. august var der åbne haver i Rantzausminde. 160 gæster besøgte de fire flotte haver. 
Den 22. juni var der jo de 4 åbne haver i Tved, hvor der kom 201 besøgende. 
Bestyrelsen siger tak både til de i alt 8 haveejere og alle de glade gæster. Bestyrelsen er superglad både for, at haveejere vil åbne deres haver og lægge et stort arbejde i at gøre dem klar. Men også for at så mange gæster støtter op og kommer og nyder haverne. Forhåbentlig bliver gæsterne også indspirerede og kan tage små og større ideer med hjem.

Busturen til Vestsjælland, - Sorø og Slagelse  - her deltog 30 gæster.  

Dorthe Kvist kom den 10. oktober og fortalte om havetrends her og nu. Tænk der er mindst 10 forskellige havetrends med hver sine karakteristika, farver og plantevalg. 

 

 

Teksten i foråret 2022 med præsentationen af årsprogrammet 2022:

Velkommen til Haveselskabet Svendborg

Det er glædeligt, at Haveselskabet Svendborg igen kan opleves med havemarked, åbne haver, spændende arrangementer og måske en udflugt. Der er lagt et alsidigt program, der gerne skulle skabe interesse for mange haveelskere gamle såvel som unge.

Vi introducerer det nye brand: VILDT PÆN HAVE (skab en vildt pæn have fuld af liv). Det er lykkedes os at finde netop en sådan til vores åbne haver i august.

Det også lykkedes os at finde åbne haver til hele 2 aftener, en i juni og en i august. Som altid vil haverne være vidt forskellige, ligesom der også er en have med kunst. Stor tak til alle, der lægger have til.

Vi har 2 store foredragsaftener - i foråret en fin aften, der omhandlede sommerblomster/skærehaven med haveskribent Lotte Bjarke og i efteråret en aften med havedesigner Dorthe Kvist, kendt fra flere TV-programmer.

Hold altid øje med vores hjemmeside haven.dk/svendborg. Her finder du vores program elektronisk, og det er også her, du vil finde eventuelle ændringer eller aflysninger. 

På bestyrelsens vegne Anni Petersen, formand.