Gå til hovedindhold
Hånd med priklepind og potter med jord.
Foto: Aksel H. Sørensen
Artikel for alle

Tidlig såning i drivhuset

Jorden er endnu for kold til, at der kan sås ret meget ude. Men i drivhuset er der lunt og godt allerede i marts/april.

I drivhuset kan du i marts og april gå i gang med at så noget af det, der skal i køkkenhave og prydhave senere.

Persille

Du kan også så persille i en potte i drivhuset sidst i marts eller først i april. Persille er altid længe om at spire, og der kan vindes tid ved både at så tidligt og i drivhus.

Tynd ud i planterne, hvis de står tæt efter spiring i potten, og plant dem ud enkeltvis eller i små klumper, når de er store nok.

Sommerblomster

Ved at så sommerblomster i drivhuset, vil mange af dem blomstre tidligere end blomster sået ud på voksestedet.

Forkultiveringen kunne være begyndt allerede i marts, men der er stadig meget at vinde, hvis du gør det nu.

Pas på frosten

Så i minidrivhuse eller potter, bakker og små kasser. Når de nye planter har fået det andet hold blade, er det tid at prikle dem på større afstand. Det kan også være i polystyrolkasser, som er nemme at håndtere.

Der kan stadig blive frost i drivhuset om natten, og frøene kan spire hurtigere, hvis de får lov at blive inde i husets varme. Straks efter spiringen har de behov for mere lys, end der er inde i vindueskarmene, og de skal ud i drivhuset.

 I kolde nætter med risiko for frost, skal planterne dækkes med ukrudtsdug eller lignende. Selv nogle avissider kan være tilstrækkeligt. Husk at fjerne dækket igen om morgenen, så planterne får mest muligt lys.

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.