Gå til hovedindhold
Sortbirk, Betula nigra. Foto: Jesper Carl Corfitzen
Artikel for alle

Træer med flere stammer

Flerstammede træer har en stærk effekt i haven, især om vinteren.
Gusta Clasen - 
09. oktober 2014

Især om efteråret og vinteren har flerstammede træer en martkant arkitektoniske virkning, når der hverken er blade eller blomster til at tage opmærksomheden. Det gælder ikke mindst slanke, kridhvide stammer hos flerstammede birketræer, men også andre typer af flerstammede træer giver god effekt i haverne.

De flerstammede træer passer rigtig godt til den vilde havestil, som er den absolut mest fremherskende havetendens i disse år. 

Skovstemning til små haver

Med flerstammede træer får haven en mere naturlig og dynamisk stil. For at fremme det naturlige og vilde udtryk bliver de flerstammede træer gerne plantet lidt tilfældigt, skævt og asymmetrisk. Træerne skal helst se ud, som om de er taget ud af et natursceneri, som groede de i en nordisk skovlysning, på en vindblæst eng eller hængende dekorativt ud over en klippekant.

Med blot tre flerstammede træer kan man skabe en lund med en dejlig skovstemning – selv i en lille have. Under træerne kan man anlægge en fin skovbund med lave, skyggeelskende planter som anemoner, lungeurt, kodriver og bregner. 

Du kan læs mere i magasinet Haven nr. 10, 2014. 

Annonce