Gå til hovedindhold
Taks er meget beskæringstolerant, hvilket gør den til et oplagt alternativ til buksbom. Her er en takshæk plantet som kant omkring havedammen. - Fotograf: Gap Photos/ Friedrich Strauss
Taks er meget beskæringstolerant, hvilket gør den til et oplagt alternativ til buksbom. Her er en takshæk plantet som kant omkring havedammen. - Fotograf: Gap Photos/ Friedrich Strauss.
Artikel for medlemmer

Tre sunde alternativer til buksbom

Læs her, hvilke planter der er gode alternativer til den ellers så smukke buksbom.
Louise Møller - 

Tidligere anså man buksbom for at være en meget sund plante, men desværre er mange buksbom de senere år blevet angrebet af svamp. Det er de to sygdomme buksbomkvistdød og buksbomgrentørre, der er problemet. Det betyder, at mange haveejere har måttet fjerne deres tidlige så smukke grønne buskbom.

Buksbom angrebet af buksbomkvistdød. Foto: Magnus Gammelgaard Nielsen

Buksbom er en meget benyttet plante i danske haver. Det skyldes især disse tre gode egenskaber:

  1. Buksbom er nem at dyrke.
  2. Den er...

Vil du gerne læse med?

Denne artikel er lavet til medlemmer af Haveselskabet

Bliv medlem og få Danmarks bedste havemagasin 5 eller 10 gange om året samt adgang til spændende artikler her på hjemmesiden.
Annonce

Kom med til Cph Garden 2022

Fra den 30. juni til 3. juli bliver du igen inviteret til Danmarks største haveshow: Haveselskabets Cph Garden i Ballerup. 4 dage med over 100 forskellige foredrag, 8 unikke showhaver designet af udvalgte havedesignere til lejligheden, haveoplevelser, skønne stande og meget mere. Når billetten er købt, er der gratis adgang til alle foredrag.