Gå til hovedindhold
Artikel for alle

Trin for trin: Hold dekorationen frisk til jul

Her får du nogle gode tips til at få dekorationen til at holde helt til jul.
Gusta Clasen - 

Adventskranse og juledekorationer i gran bliver hurtigt tørre og brandfarlige. Men det kan forholdsvis nemt forhindres:

1) Sæt grangrenene i vand før brug

Det er en god idé at lade grangrene suge vand, før du bruger dem. Skær de nederste 5 cm af grangrenene og fjern nålene på den nederste del af grenen. Sæt dem derefter i en spand vand. Hvis du bruger helt frisk gran, skal du helst lade den ligge i en uges tid, før du bruger den.

2) Brug nobilisgran i stedet for nordmannsgran

Nobilisgran holder sig pænere end den mere almindelige nordmannsgran.

3) Vælg alternativer til gran

Du kan også bruge andre materialer end gran. Det kan fx være blød enebær, kristtorn uden torne eller tuja, som i år har særligt mange flotte kogler. Disse materialer holder sig friske længere end gran.

4) Flet en krans af grene

Du kan også sætte fyrfadslys eller bloklys i et flot fad og lægge en flettet krans af grene fra haven i fadet. Vælg gerne grene med mos på, da det giver en flot effekt.

5) Brug oasis i stedet for ler

Det er heller ikke absolut nødvendigt at bruge ler, når du laver din juledekoration. Du kan sagtens bruge oasis i stedet for. Sørg for, at oasisen er vandmættet, før du bruger den. Fyld en spand med vand og læg oasisen, så den flyder ovenpå, så vil den selv suge vandet til sig. Du skal ikke trykke den ned under vandet. Du skal dog være opmærksom på, at oasis ikke holder så godt på grene og pynt som ler. 

6) Førstehjælp til en trist dekoration

Hvis dekorationen trods alle de gode råd alligevel bliver lidt trist at se på i løbet af december, er der ingen grund til at fortvivle. Du kan give en træt juledekoration nyt liv ved at spraye den med bladglans eller bruge lidt sølv- eller guldglimmer.

Dekoration

Annonce