Gå til hovedindhold
Foto: Flickr
Foto: Flickr
Artikel - Havetips

Trin for trin: Valnøddesnaps til jul

Her i august kan du stadig nå at plukke valnødderne til julesnapsen, før de bliver for hårde i skallen.
Laila Sølager - 
24. august 2007

Opskrift:

  1. Tag 10 grønne valnødder lige fra træet, og flæk dem i kvarte med en skarp kniv. Brug handsker, hvis ikke du vil have brune fingre resten af weekenden.
     
  2. Læg valnødderne i et glas og fyld 3,5 dl. Brøndum snaps eller vodka på. Skru låget fast, og stil snapsen væk - gerne i et mørkt skab.
     
  3. Valnøddesnapsen skal trække i 3-4 måneder - så er den klar.
     
  4. Inden du serverer den, filtreres valnødderne fra gennem et kaffefilter, og den maghoniegule snaps fortyndes med Brøndum eller vodka, indtil smagen passer. Forholdet mellem koncentrat og snaps er omkring 1:6.
     
  5. Du behøver ikke skynde dig at drikke snapsen. Den bliver bedre og bedre, jo længere tid du gemmer den - men det kræver jernvilje at vente længe, for den smager himmelsk!

En glas med valnøddesnaps. Foto: Laila Sølager

Bliv medlem af Haveselskabet

Få 5 numre af HAVEN, gratis rådgivning, aktuelle medlemstilbud og mange andre medlemsfordele for kun 325 kr.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet