Gå til hovedindhold
Troldnød i Haveselskabets have. Foto: Anja Kelvin.
Troldnød i Haveselskabets have. Foto: Anja Kelvin.
Artikel for alle

Troldnød i brand

Årstidernes skiften betyder også, at du oplever nye ting, når du går en tur igennem Haveselskabets have på Frederiksberg. En af oplevelserne i denne her tid, får du af havens vidunderlige troldnød.
Anja Kelvin - 
21. februar 2013

Hvis du går en tur gennem Haven og kommer til at befinde dig i den syd-vestlige del (ved Hotel Josty), vil du støde på havens vidunderlige Troldnød, Hamamelis. Den blomstrer nemlig nu i gule og orange nuancer og lyser op i vinterens mørke og snedække. Og ikke nok med, den lyser op – er solen fremme, kan du være så heldig, at en pludselig honningduft bølger dig i møde. Og ud over sine smukke blomster gennem flere måneder om vinteren og sin fine duft, har Hamamelis andre gode egenskaber.

For eksempel brugte man allerede i de gamle indianeres tid Hamamelis som helings-fremmende middel mod sår og til pleje af huden. Videnskabelige studier har vist, at Hamamelis har en fremragende og beroligende og anti-inflammatorisk effekt. Derudover har man fundet ud af, at ekstrakt fra bladene indeholder sammentrækkende garvestoffer samt antioxidanter, hvorfor ekstraktet anvendes mod blandt andet blodsprængninger og i mange opstrammende ansigtscremer.

Så ikke blot er hun smuk, hun er også til gavn. Men lad nu være med at plukke af Havens eksemplarer – gå ned i en forretning og køb en lækker creme.

Troldnød. Foto: Anja Kelvin.

 
Annonce