Gå til hovedindhold
Artikel - Video

Video: Sådan planter du nyt i haven

Alt, der plantes i september, får en god start. Se, hvordan du gør på videoen.
Frank Kirkegaard - 
18. februar 2017

Det er nemt at plante nyt, men brug alligevel tid til at tænke over, hvor du planter. Det gælder især træer og større buske. Find ud af, hvor stor planten bliver i udvokset stand, og sørg for, at der er god plads til, at den kan udvikle sig ordentligt til alle sider.

Du kan godt flytte et træ, hvis du senere fortryder placeringen, men det er et meget tungt arbejde, når der er gået mere end et par år. Og uanset hvor nænsomt du gør det, vil en flytning altid sætte træet tilbage i udviklingen.

Tænk også på, om placeringen er rigtig i forhold til de vækstkrav, planten har, altså at de stauder, der for eksempel plantes under bøgetræet, rent faktisk trives i tør skygge.

Sørg for, at roden er gennemfugtig, at rødderne ikke løber rundt i bunden af potten, og at der er dræn i plantehullet. Og sæt planten i samme højde i jorden, som den stod i i potten. 

Få magasinet HAVEN

Vi skyder det nye haveår i gang med stort tema om havedesign, der virker, og en reportage fra en vidunderlig have med 300 georginesorter. Lær at pode syren, få en guide til at dyrke peberfrugt, et beddesign til et skønt staudebed i grus - og meget mere.