Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Alsiger fonden

HISTORIEN BAG Alsiger fondens giver:

Den 23. juni 2008 inviterede Rækker Møllegården til afsløring af en mindesten for Alsiger Fonden.

Anders Christian Alsiger var tømmermester i København; men med rod her på egnen. Han glemte aldrig egnen, og oprettede sammen med hustruen Alsiger Fonden. Fonden var med til at Skjern kirke i 1948 fik et klokkespil, og mange haveanlæg har fået tilskud fra fonden.

Rækker Møllegården søgte også om et tilskud til etablering af en flisebelagt plads til borde og bænke ved søens vestende med tilhørende haveanlæg. Poul Nielsen, der er formand for fondens bestyrelse fik gennemført at Rækker Møllegården modtog et tilskud på 50.000 kr.

Da fondens midler efterhånden var ved at være opbrugte blev det besluttet at nedlægge fonden. I den forbindelse blev det besluttet at rejse en mindesten, og som Poul Nielsen omtalte det ved indvielsen - var den ikke blevet rejst på Rækker Møllegården, var den blevet rejst et andet sted i lokalområdet. Stenen klæder nu den gamle have efter Nanzy Esmarch og hører bestemt til i havens smukke omgivelser.

Et meget smukt resultat er der kommet ud af fondens tilskud, som bestyrelsen og de mange frivillige hænder skal have stor ære af.