Gå til hovedindhold
Video

Video: Del vintergækkerne

Se, hvordan du deler vintergækkerne.
Frank Kirkegaard Hansen - 

Vintergækkerne takker af i takt med, at vinteren er på tilbagetog. Inden de helt forvinder fra jordens overflade, er det en god idé at grave nogle af de tætteste klumper op og dele dem, så de kan sprede sig i haven.

Vintergækkerne formerer sig med sideløg og danner med tiden meget tætte klumper, hvor de enkelte løg ikke kan udvikle sig ordentligt. Her hjælper det at skille løgene fra hinanden, så de små løg, der ellers kun vil danne blade, får plads og næring til at udvikle sig, så de også kan danne blomster.

Samtidig kan du flytte løgene lidt længere væk i bedet, så du hurtigere får dannet de store hvide blomstertæpper, der er havens højdepunkt i de kolde vintermåneder. Det er meget let og hurtigt gjort. Bare grav klumpen op og træk forsigtigt løgene fra hinanden og genplant dem et nyt sted i haven i en god muldrig jord.

Genplant løgplanterne både enkeltvis og i små grupper, så det ser naturligt ud. Vintergækkerne præsenterer sig smukt, når det ser ud, som om de er kommet på eget initiativ. 

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.