Gå til hovedindhold
Artikel - Åben have

Vil du holde Åben Have eller deltage i Havefestivalen i 2019?

Har du lyst til at vise din have frem for andre haveinteresserede? Fristen er 28. januar, hvis din have skal med i det trykte katalog.
Gusta Clasen - 
17. december 2018

Som medlem af Haveselskabet, har du mulighed for at tilmelde din have til Åbne Haver og årets Havefestival. Det er en hyggelig måde at dele haveglæden og få en dejlig dag i selskab med andre, der holder af haver. Her kan du læse, hvordan du opretter en ny åben have eller genaktiverer en allerede eksisterende have.

Vi udgiver hvert år et trykt katalog med alle de åbne haver. For at få din åbne have med i kataloget skal du senest 28. januar 2019 have oprettet din have her på hjemmesiden. Læs, hvordan du gør længere nede på siden.

Alle haver er velkomne

Hold dig ikke tilbage. Du behøver ikke at have en have, der er perfekt eller "pletfri". Alle typer af haver er velkomne. Når blot din have kan være til inspiration for andre haveglade, så skal lidt ukrudt eller andre skønhedspletter ikke afholde dig fra at melde din have til.

Alle åbne haver vises her på hjemmesiden - der bliver løbende lagt flere åbne haver på listen (også efter at fristen til kataloget er udløbet).

Alle er velkomne til at besøge de åbne haver.

Havefestival 2019

Hvert år fastsætter vi en weekend, hvor vi holder Haveselskabets Havefestival. Næste gang er det den 24. og 25. august 2019.

I denne weekend håber vi, at rigtigt mange har lyst til at holde deres have åbent for besøgende, så det bliver muligt at besøge mange hundrede åbne haver over hele landet - en festdag for haveglæden!

Sådan melder du din have til

1) Du skal være logget ind på hjemmesiden for at tilmelde din have. Du finder "Login"-knappen øverst på hjemmesiden.

2) Klik på knappen med dit navn (øverst) og vælg "Min side".

3) Under "Din Åbne Have", skal du klikke på: Du har ingen åbne haver, opret en her

4) Udfyld derefter alle felter i "tilmeldingsblanketten". Du skal indsætte mindst ét foto af din have, og du kan indsætte op til 6 fotos.

5) Først når du trykker "Gem" til slut, bliver din have oprettet. Du kan kun gemme haven, hvis alle obligatoriske felter er udfyldt. Du får det at vide, hvis du mangler nogen.

6) Du kan altid finde din åbne haver igen og rette i den ved at klikke på dit navn (øverst) og vælge "Min side".

Sådan genaktiverer du din åbne have

1) Du skal være logget ind på hjemmesiden for at genaktivere en åben have, som du tidligere har oprettet. Du finder "Login"-knappen øverst på hjemmesiden.

2) Klik på knappen med dit navn (øverst) og vælg "Min side".

3) Under "Din Åbne Have", skal du klikke på "Rediger Åbne Have".

4) På side 1 i blanketten kan du redigere oplysningerne om din have, hvis der er behov for dette. Klik på "Næste side" nederst.

5) På side 2 lægger du de nye åbningsdatoer ind for 2019.

6) Hvis du gerne vil være med i årets Havefestival, skal du vælge datoerne 24. og/eller 25. august 2019. Og på side 3 nederst skal du desuden sætte hak i, at du gerne vil deltage i Havefestivalen.

7) På side 3 skal du til slut genaktivere din åbne have ved at sætte hak i "Udgivet" nederst på siden.

Du er velkommen til at kontakte, hvis du har brug for hjælp til at lægge din åben have ind på hjemmesiden. Skriv til Karina Blixfeldt her: kb@haveselskabet.dk Eller Martin Nielsen her: mbn@haveselskabet.dk

Få magasinet HAVEN

Vi skyder det nye haveår i gang med stort tema om havedesign, der virker, og en reportage fra en vidunderlig have med 300 georginesorter. Lær at pode syren, få en guide til at dyrke peberfrugt, et beddesign til et skønt staudebed i grus - og meget mere.