Gå til hovedindhold
Guldvinderen: Dream a little dream designet af Nete Højlund.
Guldvinderen: Dream a little dream designet af Nete Højlund. Foto: Gusta Clasen.

Vinderhaverne ved Cph Garden 2017

Se de tre showhaver, der vandt guld, sølv og bronze ved Cph Garden 2017.
Gusta Clasen - 
19. juni 2017

Onsdag 21. juni blev de tre vinderhaver kåret på Cph Garden 2017. En fagjury bestående af fem udvalgte dommere med stor viden om haver har valgt, hvilke af de otte fantastiske showhaver ved Cph Garden der skulle løbe af med henholdsvis guld, sølv og bronze.

Showhaverne er blevet bedømt ud fra fire kriterier: Overordnet indtryk, konstruktion, koncept og design og beplantning.

Det var en enstemmig jury, der i dag overrakte guld-, sølv- og bronze til showhave-vinderne på Cph Garden 2017.

Guld til "Dream a little dream"

Guldet gik til den dansk-engelske havedesigner Nete Højlund, som står bag ‘Dream a Little Dream’. Haven er anlagt med Juliana Drivhuse som partner.

En enstemmig jury fremhævede ‘Dream a Little Dream’-showhaven som en stilsikker have, som er smuk året rundt. I vurderingen havde juryen også lagt vægt på den forsænkede siddeplads, som giver ro og giver lyst til at blive hængende i haven hele dagen.

Se mere om ‘Dream a Little Dream’

The "dreamteam" nyder sejren i vinderhaven. Foto: Niels Ole Dam.

Sølv til Den spiselige have

Sølvet gik til ‘Den spiselige have’, designet af Mette Rønne, Karen Dahl, Liselotte Juul Jensen, Frank Kirkegaard og Henriette Lyngsted. Haven er anlagt med Nemaslug som partner.

I sin vurdering af ‘Den spiselige have’ fremhævede juryen bl.a. haven som en flot løsning fuld af ideer til den spiselige have. Der var en fin afstemning mellem plantevalg og materialer, og haven viser ifølge juryen et godt bud på en moderne have, som har fokus på en af tidens helt store tendenser.

Se mere om ‘Den spiselige have’

Sølvvinderhaven. Foto: Niels Ole Dam.

Bronze til Den blomstrende have

Bronzemedaljen gik til ‘Den blomstrende have’, som Lise Bollhorn og Erik Dal står bag. Haven er anlagt med Universe Science Park som partner.

I sin vurdering lagde juryen bl.a. vægt på, at ‘Den blomstrende have’ er et spændende bud på en have uden græsplæne og med insektvenlige planter samt et insekthotel. En klar idé, som er nem at udføre og med en flot sammensætning af blomster.

Se mere om ‘Den blomstrende have’

Bronzehaven. Foto: Niels Ole Dam.

De fem øvrige showhaver er:

  • ‘En vild og vidunderlig urban oase’ designet af Dorthe Kvist (kommerciel partner: Gardena).
  • ‘Den bæredygtige Byhave’ designet af Signe Wenneberg (kommerciel partner H.J. Hansen Genvindingsindustri).
  • ‘En have mellem himmel og hav’ designet Nina Ewald og Birgitte Busch (kommerciel partner: Louis Poulsen).
  • ‘New Nordic Nature – en moderne vandhave’ designet af Lars Juncker og Anne Fischer Stausholm (kommerciel partner: Front Media).
  • ‘Seernes drømmehave’ – i samarbejde med TV2 Fri (kommerciel partner: Silvan)

Se mere om showhaverne

Juryen, der har bedømt showhaverne, består af:

Annie Guilfoyle, havedesigner (UK) Underviser på Dixter House & Gardens i England. Skriver for The Society of Garden Designers Magazine. Er med i Royal Horticultural Societys Show selection panel og dommer ved Society of Garden Designers Annual Awards.

Signe Moos, landskabsarkitekt MDL og partner i moos+looft landskabsarkitekter. Har stor erfaring med planlægning og udvikling af friarealer i stor såvel som lille skala. Formgivning og planteanvendelse er spidskompetencerne.

Steen Himmer, Gentofte Kommune, planteskolegartner og landsskabsarkitekt. Arbejder med bevaringsplaner og grønne anlægsprojekter i Gentofte Kommune. Har erfaring som dommer i ”Nordic Green Space Award” og som jurymedlem for ”Dansk Landskabspris”.

Kim Tang, fagkonsulent, landskabsarkitekt og ansat hos Danske Anlægsgartnere. Har stor erfaring inden for anlæg af haver. Medvirker også til udviklingen af DR’s haveprogrammer Ønskehaven og Hokus Krokus.

Laila Sølager, havearkitekt, Have-ideer.dk. Har arbejdet som havearkitekt siden 1992 med særligt fokus på den frodige prydhave. Holder foredrag i hele Danmark og har skrevet flere havebøger, bl.a. Politikens Store Havebog (i samarbejde med landskabsarkitekt Jane Schul).

Læs meget mere om Cph Garden

Cph Garden 2017 blev præsenteret sammen med Silvan

SILVANs logo

Kom med til Cph Garden 2022

Fra den 30. juni til 3. juli bliver du igen inviteret til Danmarks største haveshow: Haveselskabets Cph Garden i Ballerup. 4 dage med over 100 forskellige foredrag, 8 unikke showhaver designet af udvalgte havedesignere til lejligheden, haveoplevelser, skønne stande og meget mere. Når billetten er købt, er der gratis adgang til alle foredrag.