Gå til hovedindhold
Havefestival Foto: Anette Weber
Artikel for alle

Åbne haver og Havefestival under Coronakrisen

Havefestival som én samlet begivenhed er aflyst. Haveejere kan selv holde åben have med max 10 personer i haven ad gangen.
30. april 2020

Hvad må vi som haveejere og hvad må vi ikke? 

Det er ikke tilladt at være forsamlet mere end 10 personer til en begivenhed eller en aktivitet. Hverken indendørs eller udendørs. Det følger af Forsamlingsforbudsbekendtgørelsen §1.

Havefestival er en masse åbne haver markedsført som ét samlet arrangement. Det kan Haveselskabet ikke afholde under de gældende regler. Derfor er festivalen aflyst.

Men - hver enkelt haveejer må gerne holde åben have hver især som én selvstændig begivenhed. Det gælder i hvilken som helst weekend og hvilken som helst dag.

Dog gælder der vilkår for at åbne haven og invitere indenfor.

Der må maksimalt være 10 personer i en åben have. Kører de 2 hjem, er der plads til 2 nye besøgende. Det er 10 personer inkl. haveejeren.

Bødetakster for ikke at over holde restriktionerne er fastsat til kr. 2.500 per person i førstegangstilfælde.

Haveselskabet henstiller endvidere til, at

- der ikke er noget til uddeling i haverne.
- ingen kaffekander eller andet, som er på rundtur blandt mange hænder.
- sprit og/eller håndvask til rådighed
- hold afstand for egen og andres skyld. Der kan være sårbare blandt gæsterne.

Der vil være medlemmer af Haveselskabet, som vælger ikke at holde åben have under coronakrisen, men andre som ved, at de godt kan håndtere det under de gældende vilkår og derfor inviterer indenfor. Vi er i privatsfæren og hvorledes den enkelte haveejer håndterer situationen er op til haveejeren selv.

dette link kan du se oversigten over Åbne Haver. Vi håber, at forsamlingsforbuddet hæves pr. 8. juni således, at vi må være mere end 10 personer samlet ad gangen til en begivenhed.

I det hele taget glæder vi os meget til den dag, hvor vores aktiviteter kan åbne under normale betingelser så vi kan mødes til en hyggelig snak om havelivet.
 

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.