Foredrag med Fergus Garrett
Kom og hør chefgartner ved Great Dixter, fortælle om biodiversitet på det store landsted.
Foredraget er arrangeret af Haveselskabet og Landskabsarkitekternes Forening under DM Bio. Der vil være en pause halvvejs i foredraget, hvor der vil være mulighed for at købe drikkevarer. Der serveres ikke mad.
Dato og lokation:
19 marts kl. 19.00-21.30: Birkerød.
20 marts kl. 19.00-21.30: Middelfart.
21 marts kl. 19.00-21.30: Aarhus.
Er du medlem af Haveselskabet? Så får du 50% på billetten
Køb billet til medlemsprisBemærk, du skal være logget ind for at få 50% rabat på billetten.
En ikonisk have i det sydøstlige England
Great Dixter var hjem for Christopher Lloyd – uden tvivl en af vor tids største gartnere. Den seneste opgørelse over biodiversiteten ved Great Dixter har vist, hvor ekstraordinær artsrig haven omkring Great Dixter er. På det relativt lille areal, lever over 40% af de biarter der findes i Storbritannien inklusiv mange sjældne og truede arter. Chefgartner Fergus Garrett vil fortælle om baggrunden for biodiversitetsrapporten, beskrive processen for udarbejdelsen, samt komme ind på hvorfor et sted som dette, med en intensivt dyrket have fuld af blomster, kan have så stor en artsrigdom.
Registreringerne fra Great Dixter kan relateres direkte til andre haver og parker – store som små, og vise hvor vigtige disse steder er for beskyttelsen af vores mest truede arter. Samlet set kan haver, sammen med vejkanter, brakområder og ruderater og grønne områder i byen, spille en vigtig rolle i fremtiden.
Chefgartner Fergus Garrett
Fergus Garrett er opvokset i Storbritannien og har studeret havebrug i Tyrkiet. Han har været chefgartner i den internationalt anerkendte have ved Great Dixter siden 1993. Det var fra den karismatiske gartner og forfatter Christopher Lloyd (1921-2006) og hans unikke havefærdigheder, der lærte Fergus at passe og vedligeholde haverne ved Great Dixter, og inspirerede ham til at være nysgerrig og afprøve nye planter og plantekombinationer.
Fergus Garrett sætter en dyd i at videreformidle sin viden og sine erfaringer til både studerende og andre fagfolk, og holder foredrag i det meste af verden. Desuden har han skrevet adskillige magasinartikler. Han har en særlig interesse for, hvordan prydhave interagerer med biodiversitet.
Fergus Garrett har for sit årelange arbejde, og sine bidrag til havekulturen både i og udenfor Storbritannien, modtaget adskillige priser bl.a. en fortjenstmedalje af det engelske haveselskab RHS i 2008, og i 2019 modtog han den højeste udmærkelse - Victoria Medal of Honor (VMH) ligeledes af RHS.
Køb billet