Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Foto: Fergus Garrett

Foredrag med Fergus Garrett

Kom og hør chefgartner ved Great Dixter, fortælle om biodiversitet på det store landsted.

Foredraget er arrangeret af Haveselskabet og Landskabsarkitekternes Forening under DM Bio. Der vil være en pause halvvejs i foredraget, hvor der vil være mulighed for at købe drikkevarer. Der serveres ikke mad. 

Dato og lokation: 

19 marts kl. 19.00-21.30: Birkerød. 
20 marts kl. 19.00-21.30: Middelfart. 
21 marts kl. 19.00-21.30: Aarhus. 

Køb billet

 

Er du medlem af Haveselskabet? Så får du 50% på billetten

Køb billet til medlemspris

Bemærk, du skal være logget ind for at få 50% rabat på billetten.

 

En ikonisk have i det sydøstlige England

Great Dixter var hjem for Christopher Lloyd – uden tvivl en af vor tids største gartnere. Den seneste opgørelse over biodiversiteten ved Great Dixter har vist, hvor ekstraordinær artsrig haven omkring Great Dixter er. På det relativt lille areal, lever over 40% af de biarter der findes i Storbritannien inklusiv mange sjældne og truede arter. Chefgartner Fergus Garrett vil fortælle om baggrunden for biodiversitetsrapporten, beskrive processen for udarbejdelsen, samt komme ind på hvorfor et sted som dette, med en intensivt dyrket have fuld af blomster, kan have så stor en artsrigdom.  

Registreringerne fra Great Dixter kan relateres direkte til andre haver og parker – store som små, og vise hvor vigtige disse steder er for beskyttelsen af vores mest truede arter. Samlet set kan haver, sammen med vejkanter, brakområder og ruderater og grønne områder i byen, spille en vigtig rolle i fremtiden.

Chefgartner Fergus Garrett 

Fergus Garrett er opvokset i Storbritannien og har studeret havebrug i Tyrkiet. Han har været chefgartner i den internationalt anerkendte have ved Great Dixter siden 1993. Det var fra den karismatiske gartner og forfatter Christopher Lloyd (1921-2006) og hans unikke havefærdigheder, der lærte Fergus at passe og vedligeholde haverne ved Great Dixter, og inspirerede ham til at være nysgerrig og afprøve nye planter og plantekombinationer.

Fergus Garrett sætter en dyd i at videreformidle sin viden og sine erfaringer til både studerende og andre fagfolk, og holder foredrag i det meste af verden. Desuden har han skrevet adskillige magasinartikler. Han har en særlig interesse for, hvordan prydhave interagerer med biodiversitet.

Fergus Garrett har for sit årelange arbejde, og sine bidrag til havekulturen både i og udenfor Storbritannien, modtaget adskillige priser bl.a. en fortjenstmedalje af det engelske haveselskab RHS i 2008, og i 2019 modtog han den højeste udmærkelse - Victoria Medal of Honor (VMH) ligeledes af RHS.

Køb billet

Biodiversitet på Great Dixter

Læs hele biodiversitetsrapporten her
Foto: Mark Cocksedge

Interview med Fergus Garret

Læs om chefgartnerens tanker